2024.03.28, Csütörtök
Ezek a cégek vihetik el Sopronig az M85-öst
fotó NIF Zrt.

Ezek a cégek vihetik el Sopronig az M85-öst

2017.12.01. 11:22 - Hegedűs Gergely

Az ajánlatok értékelése alapján a közel 60 kilométeres gyorsforgalmi szakasz kiépítésében összesen nyolc mélyépítő társaság vehet részt.

Hirdetés

A Közbeszerzési Hatóság adatbázisában megjelent a Sopron gyorsforgalmi elérhetőségét célzó közbeszerzés összefoglalója. Az ajánlatok elbírálásának összegzéséből kiderült, az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna és Sopron között négy részben valósul meg összesen 57,5  kilométeren. Az M85-ös másik szakasza már korábban kiépült az M1-es autópálya és Csorna között.


Három konzorcium építi a négy szakaszt

A most megjelent összegzés mind a négy szakasznál részletesen bemutatja a beérkezett ajánlatokat, és azok értékelését.

  • Ezek alapján a Csorna és a Fertőd-Endrédmajor csomópont között 20,05 kilométeren a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Belfry PE Kft. konzorciuma tette a legjobb ajánlatot.
  • A Fertőd-Endrédmajor csomópont és Nagylózs között 15,6 kilométeren az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Betonútépítő Zrt. alkotta konzorciumot jelölték meg nyertesnek.
  • A Nagylózs és Sopron-kelet között 15,4 kilométeren a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. ajánlata kapta a legtöbb pontot, akárcsak a Sopron-kelet és a fertőrákosi csomópont között 6,4 kilométeren.

Az összegzés szerint az első szakasznál az ellenszolgáltatás értéke nettó 51,9 milliárd forint, a másodiknál nettó 48,1 milliárd forint, a harmadiknál nettó 53,09 milliárd, míg a negyediknél nettó 17,7 milliárd forintot jelöltek meg.

A kétszer két sávos új út valamennyi szakaszon leállósáv nélkül, fizikai elválasztó sávval, 24,6 méteres koronaszélességgel jön létre. A további részletekről itt írtunk.

Swietelsky Magyarország Kft.StrabagEuroAszfalt Kft.Subterra-Raab Kft.ÚtépítésM85-ösSopronBetonútépítő Zrt.Dömper Kft.

Hírlevél

Hirdetés