2024.05.24, Péntek
Már Dunakeszi térségében újítja a Strabag az M2-est
illusztráció

Már Dunakeszi térségében újítja a Strabag az M2-est

nif.hu

2018.04.09. 23:11 - Hegedűs Gergely

A Dunakeszi és a körgyűrű közötti négysávos szakaszt is elérte a gyorsforgalmi út átfogó fejlesztése.

Hirdetés

Hétfőtől újabb szakaszához érkezett az M2-es Vác és Budapest közötti négysávosítása, mely tavaly május óta zajlik a Strabag kivitelezésében.

A beruházó NIF Zrt. közleménye szerint a 17-es és 22-es kilométerszelvény között megkezdődik a meglévő bal pálya átépítése Dunakeszi és Fót térségében. A közlemény az M2-es eddig is négysávos szakaszára vonatkozik, ami nagyjából Dunakeszi leágazásának magasságától az M0-ás körgyűrűig tart.

Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek, felújítják és szélesítik a meglévő, Mogyoródi-patak feletti hidat, átépítik az elválasztósávot, illetve felújítják és megerősítik az útburkolatot. A munkálatok kiegészülnek vízépítési és forgalomtechnikai munkákkal.

Eddig a Dunakeszitől északra fekvő kétsávos szakaszon (mely mellett épül az új pálya) 60 kilométer/órás sebességkorlátozás lassította a forgalmat, mely Dunakeszitől tudott begyorsulni. Most ez a szakasz is terheltebbé válik, miután ezen a 4,5 kilométeren a jobb pályára terelve, kétszer egy sávon, szintén 60 km/órás sebességgel haladhatnak majd az autósok. Várhatóan 2018. szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sávot használhatnak a közlekedők.

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől kétszer két sávon, 110 km/órás sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

ÚtépítésútépítésGödDunakesziM2-es

Hírlevél

Hirdetés