2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Heves megyei összekötő utakat újított fel a HE-DO és a KM Építő Kft.
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Heves megyei összekötő utakat újított fel a HE-DO és a KM Építő Kft.

magyarepitok.hu

2018.07.12. 15:50 - Antal Zsófia

Rózsaszentmárton térségében kaptak új burkolatot az utak, s a településen lakók megújult polgármesteri hivatalnak is örülhetnek.

Hirdetés

Átadták a felújított 2404-es Zagyvaszántó-Rózsaszentmárton összekötő utat, valamint a 2402-es Selyp-Gyöngyöspata összekötő út Rózsaszentmárton és Szűcsi közti, szintén felújított szakaszát.

Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei Igazgatóságának vezetője ismertette, hogy mindkét most átadott szakasz 2,5 kilométer hosszú, s egyenként bruttó 240 millió forintból történt a felújításuk. A kivitelezők szakaszonként. 3000 tonna aszfaltot dolgoztak be, és az útburkolat mellett a vízelvezető rendszert és a burkolati jeleket is megújították, valamint kicserélték a szükséges táblákat.

Hozzátette, hogy az elmúlt években a 2404-es út többi szakaszát is sikerült felújítani, s a nyár végéig a 2402-es is teljes hosszában új burkolattal rendelkezik majd. Kiemelte, hogy ezek a kistérség szempontjából fontos szakaszok, hiszen például a 2402-es útnak a 3-as utat kiváltó szerepe is van, ami a felújítás után erősebben érvényesülhet.

Mindenkinek biztonságos közlekedést kívánt Sipos Zsolt, a HE-DO Kft. ügyvezetője, s ismertette, hogy a kivitelezést a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. végezte a két szakaszon. A forgalombahelyezés megtörténtével már csak néhány utolsó simítás, tereprendezési munka van hátra a területen.

Sipos Zsolt, a HE-DO Kft. ügyvezetője (A képre kattintva galéria nyílik!)

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő kiemelte, a jövőben Ecséd felé is ki kell építeni egy elágazó bővítést, hogy a buszok és teherautók is megfordulhassanak.

Az ünnepélyes átadón részt vett még Dobróka Attila, a HE-DO Kft. tulajdonosa, Csonka Tamás, a KM Építő Kft. ügyvezetője és Szalatnai Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának vezetője is.

 

27 év után a polgármesteri hivatal is megújult

A felújított utak átadása mellett még egy okból ünnepelhettek a rózsaszentmártoniak: átadták a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében átfogó energetikai felújítást kapott polgármesteri hivatalt. A kivitelezést a szekszárdi Ker-Plan Kft. végezte, s a cég ügyvezetője, Vecsei Kriszta Virág is részt vett az átadó ünnepségen.

A képre kattintva galéria nyílik!

Sipos Jánosné polgármester a település történetére visszatekintve elmondta, hogy Rózsaszentmárton 1928-ban épült községháza 1989-ben egy árvízben megrongálódott. A vízkár elhárítására ekkor kapott támogatásból inkább új épület építése mellett döntöttek, amit 1991 augusztusában adtak át. Ezen az épületen végeztek most felújítási munkát 44 millió forintból.

Az összegből megvalósult a födém- és hőszigetelés, a külső nyílászáró csere és a teljes fűtéskorszerűsítés is: Rózsaszentmárton egy modern külsejű és kedvezőbb üzemeltetési költségű épületet használhat a továbbiakban.

Galéria

HE-DOKM Építő Kft.ÚtépítésépületfelújításútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)közintézményekenergetikai beruházásKer-Plan Kft.

Hírlevél

Hirdetés