2024.03.19, Kedd
Visszakapnak egy sávot az autósok, enyhülhetnek a dugók az M2-esen
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Visszakapnak egy sávot az autósok, enyhülhetnek a dugók az M2-esen

NIF Zrt.

2018.08.31. 12:44 - Hegedűs Gergely

A Strabag elkészült a bal pálya fejlesztésével Dunakeszi térségében, így az M0-ás felé közlekedők két sávot használhatnak szeptember közepétől.

Hirdetés

Fontos állomásához érkezik a Vác gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő beruházás az M2-es úton. A munkák a Strabag kivitelezésében zajlanak tavaly május óta, ezek során egyrészt a meglévő négysávos szakaszokat felújítják, másrészt a hiányzó 13,4 kilométeren négysávosra bővítik az utat. A beruházó NIF Zrt. mostani híre szerint az M0-ás és a Dunakeszi-Fót csomópont között várhatóan szeptember közepén a bal pályára terelik át a fogalmat.

A térkép dupla kattintással nagyítható


Szűkített sávszélességgel duplázódik az út

A szóban forgó 4 kilométeres szakaszon áprilisban kezdődött meg a bal pálya átépítése, ezalatt a jobb pályára terelve haladhat a forgalom kétszer egy sávon. A szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek ki, a meglévő Mogyoródi-patak feletti hidat is felújítják és kiszélesítik, az elválasztósáv átépül. Mindezek mellett a burkolat felújítását és megerősítését is elvégzi a Strabag a vízépítési és ideiglenes forgalomtechnikai munkákkal kiegészítve.

A fejlesztés alatt álló bal pálya - a képre kattintva galéria nyílik!


Ennek a munkafolyamatnak a befejezése szeptember közepére várható, onnantól kezdve a bal pályára terelik át a fogalmat Dunakeszi és az M0-ás körgyűrű között. Tekintettel az ősszel megnövekedő forgalomra, az M0-ás felé kettő forgalmi sávot alakítanak ki (Vác irányába marad az egysávos közlekedés) a keresztmetszeti adottságok miatt szűkített sávszélességgel. A döntés jelentőségét növeli, hogy ezen a szakaszon már a nyári szünet alatt is rendszeressé váltak a dugók a reggeli és a koraesti órákban a munkálatok miatt.


Az M2-es többi szakaszán is az új pályára kerül át a forgalom

A NIF beszámolója szerint a három sávon csökkentett, 60 km/órás sebességgel haladhatnak majd az autósok. Ez az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019 közepéig áll majd fenn.

A közleményből az is kiderül, hogy Dunakeszi és Vác között még az idei év során több ütemben, szakaszosan terelik át a forgalmat az újonnan megépített bal pályára. Ezeken a részeken a meglévő jobb pálya felújítása miatt, a jelenlegi kialakításnak megfelelően továbbra is kétszer egy sávon zajlik majd a forgalom.

Galéria

StrabagÚtépítésútépítésFótútfelújításGödDunakesziM2-es

Hírlevél

Hirdetés