2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

12 éve várt útfelújítást végzett el a Swietelsky
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

12 éve várt útfelújítást végzett el a Swietelsky

magyarepitok.hu

2018.09.07. 17:04 - Szabó Ákos

125 kilométernyi közút felújítására kerül összesen sor 2018-ban Jász-Nagykun-Szolnokban a Magyar Közút beruházásában. Most a Swietelsky kivitelezésében elkészült szelevényi bekötőút 2,6 kilométeres szakaszát adták át.

Hirdetés

Átadták pénteken a Szolnoktól mintegy 50 kilométerre délre fekvő Szelevény felújított bekötőútját. A 2006-os árvízben súlyos károkat elszenvedett 45112-ös jelzésű út munkálatait 248 millió forintból végezte el a Swietelsky Magyarország Kft. az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül. Az átadási ünnepséget közvetlenül az árvíz emlékműve mellett tartották meg.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A Magyar Közút Nzrt. beruházásában megvalósult projekt során többek között új kopóréteget és kiegyenlítő aszfaltfelületet alakítottak ki, stabilizáló padkákat adtak át a szakasz mindkét oldalán a teljes hosszon, felújítottak 3 buszperont, illetve mintegy 3 kilométer hosszan tisztították ki és rendezték az úthoz tartozó árkokat is. A beruházásnak köszönhetően Szelevény lakói biztonságosabban és gyorsabban közelíthetik meg mostantól kezdve a települést.

 

Több mint 11 milliárd forintból újulnak meg a megye útjai

Nagy erőkkel zajlik Jász-Nagykun-Szolnok megyében a komplex útfelújítási program mind hazai, mind uniós forrásokból – derült ki az átadó ünnepségen. Az EU-s TOP 2,5 milliárd forinttal, a magyar állam pedig 8,8 milliárd forinttal járul hozzá a költségek finanszírozááshoz, így összesen 125 kilométernyi út korszerűsítésére került, illetve kerül sor 2018-ban.

 

 

Szelevény régi-új útja kiváló minőségben készült el

Pánczél Ferenc, a település polgármestere elmondta: Szelevény számára ünnep a rendezvény napja.

A zsáktelepülés új köldökzsinórt kapott a 12 éve várt a beruházás megvalósulásával

- emelte ki és egyben hangsúlyozta: az út nagyon jó minőségben készült el. Miután az útszakasz a 2006-os árvízben súlyosan megrongálódott, a település több ígéretet is kapott a felújítására. Ez az ígéret végre teljesült – derült ki a polgármester szavaiból.

 

 

Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: a szelevényiek kitartanak a településük mellet, ott akarják leélni az életüket, így meg is érdemlik, hogy európai szintű úton közlekedjenek. Emellett a tisztviselő  külön kiemelte és megköszönte a kivitelező Swietlesky és a beruházó Magyar Közút minőségi munkáját.

 

 

Ezt követően a Swietelsky képviseltében Vass Árpád építésvezető jelentette ünnepélyesen készre a munkálatokat és egyben jelképesen át is adta az utat az üzemeltetőnek, ezt követően pedig a részvevők szimbolikusan használatba vették az utat.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.ÚtépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Szelevény

Hírlevél

Hirdetés