2024.03.29, Péntek
Fontos hiányzó útkapcsolatot épít Várpalotán a Hazai Építőgép Társulás
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Fontos hiányzó útkapcsolatot épít Várpalotán a Hazai Építőgép Társulás

magyarepitok.hu

2018.11.22. 13:07 - Antal Zsófia

A város elkerülő útját újabb bekötőúton lehet majd elérni, és megújul az egyik legrosszabb állapotú útszakasz is.

Hirdetés

A Hazai Építőgép Társulás Kft. nyerte el a márciusban átadott 8-as számú várpalotai elkerülőhöz kapcsolódó, 72106-os Ősi bekötőút új szakaszának kialakítását – jelentették be Várpalotán, az új szakasz kiindulópontját jelentő körforgalomnál.

A képre kattintva galéria nyílik!

A nettó 608 millió forintból megvalósuló fejlesztésről a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda-vezetője, Bodó Imre elmondta, hogy a kivitelezés márciusban indulhat el és jövő év végére várhatóan befejeződik. Az új út a Kossuth Lajos utca bekötőút funkcióját fogja átvenni, ez az útszakasz így mentesül a nagy forgalmi terhelés alól.

A projekt keretében a körforgalomtól indulva először 240 méter hosszan új nyomvonalon közúti szakasz épül, majd a Köves-kanális felett új közúti hidat létesítenek. Végül az út folytatása a már meglévő Bánya bekötőút lesz, mely 530 méter hosszan újul meg.

Az új út a Dankó Pista utca - Kossuth Lajos utca találkozásánál lévő körforgalomtól indulva épül ki (maps.google.com)

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere kiemelte, hogy a Bánya bekötőút a város egyik legrosszabb állapotú útja, évtizedes elmaradást pótolnak be a felújításával. Hozzátette, az új út lesz a meglévő körforgalom ötödik ága, s a beruházás összekapcsolódik a kerékpárút hálózat bővítésével is. Ezáltal javul a vasútállomás megközelíthetősége és az útnak köszönhetően elkerülhetővé válik a városközpont.

Galéria

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésútfelújításVárpalotaHazai Építőgép Társulás Zrt.

Hírlevél

Hirdetés