2024.04.25, Csütörtök
Új csomópont építésével enyhítik a Csepel-sziget dugóit

Új csomópont építésével enyhítik a Csepel-sziget dugóit

magyarepitok.hu, 24.hu

2018.12.28. 10:58 - Hegedűs Gergely

Három település autósainak javul jelentősen a helyzete, ha megszűnnek a gyakori sorompók a Szigetszentmiklós déli határában fekvő HÉV-megállónál.

Hirdetés

A beruházó NIF Zrt. kihirdette a Pest megyei Szigethalom határában létrejövő különszintű közlekedési csomópont tervezői közbeszerzését. A felüljáró a Mű út és a ráckevei HÉV-vonal kereszteződésében épül meg a Szigetszentmiklós-Gyártelep HÉV-megállónál, ahol jelenleg sorompó működik.

A beruházásra azért van szükség, mert a három település határán fekvő HÉV-átkelőre jelentős forgalmi terhelés nehezedik.

A Szigethalomra, Szigetszentmiklósra, Tökölre vagy az M0-s felé igyekvő autók emiatt állandóan feltorlódnak a sorompónál. A HÉV közlekedése miatt ugyanis negyedóránként pár percre le kell zárni a sorompót a Mű úton.


További csomópontok fejlesztését vizsgálják

A közbeszerzés nyertesének ennek megfelelően a szigethalmi Mű út (51104-es út) és a ráckevei H6-os HÉV kereszteződésében egy különszintű átvezetést kell előkészíteni, a keresztező műtárgy (alul- vagy felüljáró) engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésével.

Az ajánlattevőnek ugyanakkor egy további feladata is lesz. Egy döntéselőkészítő tanulmányt készít az 5101, 5102, 51101 jelű utak kapacitáshiányos csomópontjaira vonatkozóan, valamint a beazonosított csomópontokra tanulmánytervet állít össze.

ÚtépítésSzigetszentmiklósHÉVSzigethalomTökölCsepel-sziget

Hírlevél

Hirdetés