2024.03.02, Szombat
Átadták Szeged megújult körútját és új csomópontjait
szeged.hu

Átadták Szeged megújult körútját és új csomópontjait

delmagyar.hu

2019.02.21. 11:23 - Gyöngyösi Klaudia

A fejlesztés kivitelezői - a KÉSZ, a Délút, valamint a Norbó-Ép - öt év garanciát vállaltak az elvégzett munkákra.

Hirdetés

Szerdán átadták az uniós TOP keretében lezajlott szegedi  közlekedésfejlesztési program első szakaszát – írja a delmagyar.hu. Biztonságosabb, korszerűbb és kényelmesebb lett a a Tisza Lajos körút az 1,13 milliárd forintos projekt által – derült ki a záróeseményen Ménesi Imre, a városüzemeltetési bizottság elnöke szavaiból.

A KÉSZ Építő Zrt., a Délút Építő és Bányászati Kft., valamint a Norbó-Ép Kft. által elvégzett projekt keretében megújult

  • 6600 négyzetméter járda és peron,
  • 500 méter közös autóbusz-kerékpár sáv,
  • 36 buszmegálló,
  • 666 méter közút,
  • valamint 15000 négyzetméter köztér és zöld terület is.

Emellett a helyiek 71 új kerékpártámaszt és 150 méter új kerékpárútat is birtokba vehettek. Továbbá a Szilléri sugárút és a Fecske utca találkozásánál, a Huszár Mátyás rakparti elágazásnál, valamint a Tisza Lajos körúton is körforgalmakat hoztak létre ( az utóbbit szinte teljes egészében újjá is építették).

Az átadott fejlesztésekre öt év garanciát vállaltak a kivitelezők.

Az eseményen elhangzott ezek mellett, hogy a körúton a Hősök kapujától az Árvízi emlékműig tartó szakaszt is hamarosan felújítják.

közlekedésfejlesztésDélút Építő és Bányászati Kft.KÉSZ CsoportÚtépítésSzegedTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Norbó-Ép Kft.

Hírlevél

Hirdetés