2024.07.18, Csütörtök
Hamarosan átadják az M4-es több mint 10 kilométeres szakaszát
A szakasz építés alatt lévő állapota (fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Hamarosan átadják az M4-es több mint 10 kilométeres szakaszát

MTI

2019.05.21. 09:55 - Almási Krisztina

A Duna Aszfalt kivitelezésében épülő gyorsforgalmi út hátralévő része jövőre készül el, idén őszre pedig felújítják a ceglédi körforgalmat.

Hirdetés

Június végén átadják az M4-es gyorsforgalmi út 10,8 kilométeres szakaszát Abony és Cegléd térségében, amelynek szakaszait a Duna Aszfalt Kft. és az Colas-csoport cégeinek konzorciuma kivitelezi. A Cegléd és Abony között található, a 73+235-ös, illetve a 90+859-es kilométerszelvények közötti szakaszt és kapcsolódó létesítményeit egy nettó 26,3 milliárd forintos projektben építik meg.

Az útfejlesztéssel biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés Budapest és Szolnok térsége között.

A kiszámíthatóbb és biztonságosabb közlekedés előnyei és a főváros közelségéből adódó lehetőségek mellett a környező települések lakói harmonikusabb, nyugodtabb környezetben élhetnek, hiszen csökken a légszennyezés és zajterhelés is.

Az M4-es gyorsforgalmi út két ütemben épül a NIF Zrt. beruházásában.

Az első ütem az M0-tól, azaz Üllőtől Ceglédig tartó 44,4 kilométeres szakasz. Ebből már átadtak 8,2 kilométert tavaly nyáron. Idén június végéig 4,8 kilométer készül el a ceglédi körforgalomtól Budapest irányába, a hátralevő mintegy 30 kilométeres szakaszt pedig a tervek szerint az idén év végén adják majd át.

A megújuló szakasz (forrás: NIF Zrt.)


Őszre megújul a ceglédi körforgalom is

A másik ütem a Cegléd és Abony között épülő 17,6 kilométeres szakasz, amelyből 6 kilométert adnak át június végéig. A ceglédi körforgalom felújítása a nyáron kezdődik, és idén őszre készül el. A második szakasz hátralevő mintegy 11 kilométere a tervek szerint 2020 nyarára készül el.

A június végén átadásra kerülő 10,8 kilométer tehát az M4-es 4,8 kilométeres szakasza a ceglédi körforgalomtól Budapest irányába, valamint a Cegléd és Abony közötti, közel 18 kilométeres szakasz 6 kilométeres része együttesen.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.útépítésM4-esCeglédAbonySzolnokNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Colas

Hírlevél

Hirdetés