2024.03.19, Kedd
Itt tart a balatoni elkerülő út meghosszabbítása
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Itt tart a balatoni elkerülő út meghosszabbítása

veol.hu, magyarepitok.hu

2019.07.24. 07:57 - Hegedűs Gergely

A Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép csaknem teljesen elkészült az M7-es autópálya feletti híddal, az útépítési munkálatokban már csak egy aszfaltréteg leterítése van hátra.

Hirdetés

Őszre elkészül az M7-es autópálya és a 710-es út összekötő szakaszával a kivitelező Duna Aszfalt Kft. és Hazai Építőgép Társulás Kft. A projekt állásáról Hideg András, a beruházó NIF Zrt. kommunikációs igazgatója adott tájékoztatást a veol.hu-nak.

A beruházás a Balaton elkerülését szolgáló 710-es főutat viszi el az autópályáig, amit korábban csak Balatonakarattyáig építettek ki, és a 71-es úthoz visszacsatlakozva jelenlegi formájában dugókat okoz az M7-esen és a 71-esen.

Az útszakasz kétszer egysávon, 2,5 kilométeres hosszúságban köti majd be a 710-est az M7-eshez. Az új út északi végpontjára egy körforgalmat, míg a déli végpontjára egy különszintű csomópontot kiviteleznek.


A körforgalmat hamarosan használatba veszik az autósok 

Hideg András beszámolója szerint csaknem teljesen elkészült az M7-es autópálya feletti híd, és jó ütemben haladnak az útépítési munkálatok is, már csak egy aszfaltréteg leterítése van hátra.

Jelenleg a jelentősebb munkálatok a M7-es autópálya csomópontjában folynak, ahol a csomóponti ágak aszfaltozását végzik. A beruházás másik végpontjában, a 710-es és a 7205-ös utak csomópontjában részben kész van már a körforgalom gyűrűje, hamarosan ideiglenesen ráterelik a forgalmat is.


Néhány elem korábban elkészül

A körforgalom mellett épül a Budapest–Balaton-kerékpárút külön szintű átvezetését biztosító kerethíd, amely már szintén szerkezetkész.

A beruházás tervezett befejezési határideje idén október vége, de a projekt néhány elemét – például a körforgalmi csomópontot – már korábban, a nyár folyamán használhatják majd az autósok.

ÚtépítésHazai Építőgép Társulás Zrt.BalatonakarattyaBalatonM7-es autópálya710-es főút71-es főútDuna Aszfalt Zrt.

Hírlevél

Hirdetés