2024.03.19, Kedd
Ötven hektáros városrészt tár fel Kecskeméten egy új útfejlesztés
Illusztráció (Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Ötven hektáros városrészt tár fel Kecskeméten egy új útfejlesztés

magyarepitok.hu, kecskemetilapok.hu, hiros.hu

2019.07.18. 11:11 - Szabó Ákos

A városban 5 projekt indul el mintegy 1 milliárd forintból: több útvonal megújul és új szakaszok is épülnek. A munkálatokat a Colas Út és a Duna Aszfalt végzi el.

Hirdetés

Miután nemrég Debrecenben hirdettek meg útfejlesztési projektcsomagot, most Kecskemét hasonló fejlesztéseiről érkezett új hír: az uniós közbeszerzési értesítő adataiból kiderül, hogy több mint 1 milliárd forint értékben rajtol el öt projekt.

 

Homokbánya új lendületet kap

Egy 406 millió forintos fejlesztésben a Colas Út Zrt. dolgozik Homokbánya városrész déli feltáró útjának kiépítésén, mellyel 50 hektárnyi területet tesznek könnyen elérhetővé és gazdasági célokra is jobban kihasználhatóvá. A Déli feltáró út (más néven Gábor Dénes út) a Ritz üzem előtti aszfaltútból indul el 642 méter hosszan, az erről az útvonalról leágazó Rosta utca pedig 133 méter hosszan, a Homokszem utcáig készül el. A projekt elkészültével Ballószögről és Kadafalváról is jelentősen könnyebb lesz bejutni a városba.

 

Szerte a városban újulnak meg utak, kerékpárutak és közterek

A Duna Aszfalt Kft. a város több részén végez el összesen 1,35 kilométernyi útfelújítást és 2,4 kilométernyi közútfelújítást:

  • a Vacsi köz Bethlen körút-Sosztakovics utca között futó több mint 1 kilométeres szakasza,
  • a Csongrádi utca a Kiskörút és László Károly utca közötti 145 méter hosszú része,
  • valamint a Nyíri út a Mária körúttól a Bihar utcáig 202 méteren kap új aszfaltburkolatot.

Az összesen 344 millió forint értékű fejlesztésben emellett a Hetényegyházi út (más nevén az 5218-es jelzésű út) melletti kerékpárút is hasonlóan megújul közel 2,4 kilométeren hosszan.

 

A Pozsonyi utca is új szakasszal gazdagodik

 

Illusztráció

Egy újabb projektben ugyancsak a Duna Aszfalt építi meg a Pozsonyi utca új, 270 méter hosszú szakaszát 51 millió forintos kerettel, illetve a Tóth László sétány is megújul. Itt többek között elbontják az aszfaltburkolatot és szürke, térköves borítást adnak át.

A Kecskemét déli részén található Újvidék teret szintén a Duna Aszfalt építi át és modernizálja mintegy 8 millió forintból. Itt a kivitelező elkészíti a terveket is, mielőtt belekezdene a munkálatokba, melyek során 217 négyzetméteren térkövet adnak át, járdát javítanak ki illetve 300 négyzetméternyi zöldterületet alakítanak ki füvesítéssel és cserjék ültetésével.

A Colas Út munkájával a városban még két közekedési csomópont fejlesztése is elindul 204 millió forintból: az Irinyi út-Március 15 utca és a Mártírok útja - Klebersberg út kereszteződéseket is felújítják, illetve átépítik.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.ColasKecskemétútépítésútfelújításHomokbánya

Hírlevél

Hirdetés