2024.03.19, Kedd
Debrecen: 13 közlekedési csomópont fejlesztése indul el
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Debrecen: 13 közlekedési csomópont fejlesztése indul el

mti, magyarepitok.hu

2019.07.18. 08:20 - Szabó Ákos

A projektsorozat 4 milliárd forintból, az Új Főnix terv részeként valósul meg.

Hirdetés

Átadták szerdán Debrecenben a Pallagi út Nagyerdei Stadion mellett található körforgalmat, melyet félmilliárd forintból alakítottak ki az Új Főnix Terv (ÚFT) keretében. A körforgalom megkönnyíti a klinikák és a szerdán kezdődő Campus Fesztivál helyszíneinek megközelítését is – derült ki az esemény alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

 

Illusztráció (Bernát/Benjámin/magyarepitok.hu)

Debrecenben az elmúlt 3-4 évben több mint kilencmilliárd forintból többek között 53 közúti csomópont átépítését végezték el, illetve egyirányúsították a belvárosi főbb útvonalakat is a ÚFT támogatásával.

Ez a közlekedésfejlesztési program folytatódik most a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában: 13 állami kezelésű út csomópontjait építik át, illetve újítják fel, mintegy 4 milliárd forintos költséggel.

 

Az első kereszteződés jövőre, a többi csomópont 2021-re újul meg

Elsőként a nagy forgalmú, Nyíl utca-Hadházi út kereszteződés újul meg, ehhez kapcsolódva a Bem téren a Nyíl utca felé külön jobbra kanyarodó sávot építenek ki. Ezt további nyolc kereszteződés kivitelezési munkáinak megindítása, illetve újabb három előkészítése követi, miközben tanulmánytervet is készítenek a Füredi út és a Böszörményi úti kereszteződésében a 33-as és a 35-ös főutak külön szintbeli átvezetéséről, ahol

naponta csaknem hatvanezer autó halad át a kereszteződésben.

A Nyíl utcai kereszteződés jövőre, a többi átalakítás 2021-re készül el Debrecenben.

ÚtépítésDebrecenÚj Főnix Tervútépítés

Hírlevél

Hirdetés