2024.03.19, Kedd
Dunaújváros egyik legfontosabb útja újul meg
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Dunaújváros egyik legfontosabb útja újul meg

magyarepitok.hu

2019.08.22. 08:21 - Hegedűs Gergely

A sűrűn repedezett és több helyen kátyús négysávos út egy leállósávval is bővül a Soltút kivitelezésében.

Hirdetés

A közbeszerzési adatok szerint a Soltút Kft. kivitelezésében folytatódik a dunaújvárosi Vasmű út felújítása, mely a város észak-déli közlekedését biztosító folyosó része. A négysávos út 2018 nyarán már kapott egy felújítást, a június óta zajló második ütem ennek folytatásaként a Dózsa György út és az Építők útja közötti szakaszt érinti 755 méteren.

A meglévő burkolat sűrűn repedezett, több helyen kátyús, megsüllyedt, ezért a burkolat felújítása az út teljes szélességét érinti.

A beruházásban egy parkolósávval is bővül a Vasmű út, ugyanakkor a csomópontjai is megújulnak ezekben a kereszteződéseken: Kossuth Lajos utca, Babits Mihály utca, Kodály Zoltán utca, József Attila utca, Ady Endre utca, Kohász utca, Eszperantó utca és az Építők útja.


Ezek a beruházások újítják meg a várost

Cserna Gábor polgármester idei évértekelő beszédében átfogó képet adott a Dunaújváros megújulását szolgáló fejlesztésekről. Beszédében többek közt az alábbi projekteket említette:

  • tavaly és idén három általános iskola, a Vasvári, a Petőfi és a Dózsa épületének energetikai korszerűsítését fejezték be;
  • felújították az Egyesített Szociális Intézmény Batsányi utcai épületét, emellett dolgoznak a Magyar úti otthon, illetve az Útkeresés Segítő Szolgálat főépületének korszerűsítésén;
  • a Zöld város projekt keretében elkészült a Vasmű úti zöld sáv és a főtéri kávézó;
  • zajlik a Duna-parti sétányok rekonstrukciója;
  • felújítják a Dózsa mozit;
  • megépült a Duna-parti kilátó;
  • átadták a felújított Radari Sporttelepet;
  • a város visszavásárolta és felújította az Aquantis Élményfürdőt, ami tavaly nyílt meg a fejlesztés után.
ÚtépítésSoltút Kft.útfelújításDunaújváros

Hírlevél

Hirdetés