2024.03.19, Kedd
Ez az út kapcsolta be Oroszlányt az európai kerékpáros hálózatba
A fotók a kerékpárút Facebook-oldaláról származnak

Ez az út kapcsolta be Oroszlányt az európai kerékpáros hálózatba

mti

2019.08.16. 15:07 - Hegedűs Gergely

A 11 kilométeres szakasz többek közt két kistelepüléshez, a kamalduli kolostorhoz és az Oroszlányi Bányászati Múzeumhoz is elérést biztosít.

Hirdetés

Elkészült az Oroszlányt Tatabányával összekötő csaknem 13 kilométeres kerékpárút, amely Kecskédet, Környét és a majki kamalduli kolostort is érinti.

A mintegy 1,2 milliárd forint értékű, uniós támogatású beruházással 11,5 kilométer aszfaltozott és 1 kilométer erdei kerékpárút valósult meg.


Több turisztikai célpontot is bekapcsolt

A burkolattal el nem látott szakasz a fő nyomvonalról ágazik le a kamalduli remeteség majki műemlék együttese felé, ahol 1,6 milliárd forintos beruházás folyik a Fejér B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft. kivitelezésében. A mintegy 250 éves építmény építőipari, restaurátori, táj- és kertépítészeti fejlesztést kap, és újra látogathatóvá válik.

A vonalvezetés érinti a Mária-út nyomvonalát és a Sacra Velo projekt nyomvonalának részeként kerékpáros megközelítést biztosít az Oroszlányi Bányászati Múzeumnak, melyet félmilliárd forint ráfordításával újítanak fel.


Szeptemberben adják át

Az út elkészülésével Oroszlány bekapcsolódhat az európai kerékpáros vérkeringésbe, hiszen a már meglévő szakaszok Tatabánya, Tata, Dunaalmás irányába közvetlen összeköttetést teremtenek az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút hálózattal.

Az út hivatalos átadását szeptember közepére tervezik. Az érdeklődők tájékoztatására "Oroszlány-Tatabánya Kerékpárút" néven közösségi oldalt hoztak létre, mely bemutatja az útvonalat és részletesen beszámol a beruházásról.

ÚtépítésTatabányakerékpárútOroszlányKecskédKörnyeMajkWEST HUNGÁRIA BAU Kft.Fejér-B.Á.L. Zrt.

Hírlevél

Hirdetés