2024.04.19, Péntek
Kivitelezőre talált a különleges Kamalduli Remeteség továbbfejlesztése
google.com/maps

Kivitelezőre talált a különleges Kamalduli Remeteség továbbfejlesztése

ted.europa.eu

2018.07.12. 14:25 - Antal Zsófia

A cellaházakat, kápolnát és angolkertet is tartalmazó műemlékegyüttest, ahol egykor a némasági fogadalmat tett szerzetesek éltek, a Fejér B.Á.L. és a WHB fejlesztik első osztályú turistaattrakcióvá.

Hirdetés

Megkezdődik a majki Kamalduli Remeteség fejlesztésének korábbi cikkünkben is ismertetett második üteme: az építőipari, restaurátori, táj- és kertépítészeti feladatokat a Fejér B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft. végzik el nettó 1,907 milliárd forintból. A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. beruházása a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatásával valósul meg.

Az Oroszlány-Majkpusztán található műemlékegyüttesben 17 cellaház, egy egykori jégverem, egy templomtorony, egy grotta kápolna és egy kripta található, melyek felújításra, illetve restaurálásra kerülnek, a cellaházak közti kerítésekkel együtt. Az épületek legnagyobb része a rekonstrukció után látogatható lesz.

A helyszínen emellett létrehoznak egy 686 négyzetméteres fogadóépületet, melyben helyet kap majd információs pont, jegypénztár, ajándékbolt, étterem és kávézó is. Felépül továbbá egy 200 négyzetméteres kiszolgáló épület. A létesítmények fűtését megújuló energiával oldják meg.

A kertépítési munkák keretében helyreállításra kerül a több mint 8 ezer négyzetméteres barokk kert, a 15 ezer négyzetméteres angol kert egy része, a cellaházak kertjei, az előudvar, valamint a remeteség és a Majki-tó közti terület.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.műemlékfelújításFejér-B.Á.L. Zrt.Mi épül?turizmusMajk

Hírlevél

Hirdetés