2024.03.19, Kedd
Ezzel a tempóval heteken belül elkészül a Délút a csongrádi útfejlesztésekkel
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Ezzel a tempóval heteken belül elkészül a Délút a csongrádi útfejlesztésekkel

delmagyar.hu

2019.08.15. 13:33 - Gyöngyösi Klaudia

A két ütemben zajló beruházás a pitvarosi körforgalomtól Ambrózfalva túlsó végéig tartó szakasszal kezdődött meg.

Hirdetés

Elkezdődtek a munkálatok a Magyar Falu Program részeként megújuló Pitvaros és Tótkomlós közötti szakaszon a Délút Kft. A felújítás két ütemben fog zajlani: idén a pitvarosi körforgalomtól Ambrózfalva túlsó végéig, jövőre pedig onnan tovább a megyehatárig – derül ki a delmagyar.hu cikkéből.

A szakemberek már felmarták az aszfaltot, jelenleg pedig vágják az út mellett a bozótot és nyesik a padkát Pitvaros és Ambrózfalva között. Néhány hét múlva sima aszfalton lehet közlekedni a két település között.

 

Meglepő gyorsasággal halad a kivitelező

A beruházásra azért volt szükség, mert rengeteg volt már a kátyú, az út széle töredezett, illetve volt, ahol a padka 20-30 centivel lejjebb volt, mint az úttest. A kamionok nyomvályút tapostak maguknak. Az elmúlt időszakban különösen sok nagy jármű haladt át a településeken. Követ szállítottak útépítésekhez, ami még inkább tönkretette az aszfaltot.

Radó Tibor, Pitvaros polgármestere így nyilatkozott: Olyan tempóban dolgozik a kivitelező, amit még nem láttunk. Már lemarták az útfelületet, most a padkákat nyesik. Kivágták a bozótot, az árkok kialakítását is elkezdték. Ha ilyen tempóban dolgoznak, hetek kérdése és készen lesz az út. Nagyon örülünk, hogy jó minőségű úton járhatunk.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.Csongrád megyeútépítés

Hírlevél

Hirdetés