2020.01.19, Vasárnap
Ezzel a tempóval heteken belül elkészül a Délút a csongrádi útfejlesztésekkel
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Ezzel a tempóval heteken belül elkészül a Délút a csongrádi útfejlesztésekkel

delmagyar.hu

2019.08.15. 13:33 - Gyöngyösi Klaudia

A két ütemben zajló beruházás a pitvarosi körforgalomtól Ambrózfalva túlsó végéig tartó szakasszal kezdődött meg.

Hirdetés

Elkezdődtek a munkálatok a Magyar Falu Program részeként megújuló Pitvaros és Tótkomlós közötti szakaszon a Délút Kft. A felújítás két ütemben fog zajlani: idén a pitvarosi körforgalomtól Ambrózfalva túlsó végéig, jövőre pedig onnan tovább a megyehatárig – derül ki a delmagyar.hu cikkéből.

A szakemberek már felmarták az aszfaltot, jelenleg pedig vágják az út mellett a bozótot és nyesik a padkát Pitvaros és Ambrózfalva között. Néhány hét múlva sima aszfalton lehet közlekedni a két település között.

 

Meglepő gyorsasággal halad a kivitelező

A beruházásra azért volt szükség, mert rengeteg volt már a kátyú, az út széle töredezett, illetve volt, ahol a padka 20-30 centivel lejjebb volt, mint az úttest. A kamionok nyomvályút tapostak maguknak. Az elmúlt időszakban különösen sok nagy jármű haladt át a településeken. Követ szállítottak útépítésekhez, ami még inkább tönkretette az aszfaltot.

Radó Tibor, Pitvaros polgármestere így nyilatkozott: Olyan tempóban dolgozik a kivitelező, amit még nem láttunk. Már lemarták az útfelületet, most a padkákat nyesik. Kivágták a bozótot, az árkok kialakítását is elkezdték. Ha ilyen tempóban dolgoznak, hetek kérdése és készen lesz az út. Nagyon örülünk, hogy jó minőségű úton járhatunk.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.Csongrád megyeútépítés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés