2024.03.28, Csütörtök
Indul a befejező ütem az M7-es környezetbarát felújításában
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Indul a befejező ütem az M7-es környezetbarát felújításában

mti, magyarepitok.hu

2019.09.12. 07:33 - Hegedűs Gergely

A Balaton elérését biztosító 20 kilométeres szakaszt a Colas teszi rendbe.

Hirdetés

Folytatódik az M7-es autópálya felújítása szombattól - közölte a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel. Az összesen 20 kilométert érintő beruházást a Colas Út Zrt. kivitelezi Balatonvilágos (90-es kilométerszelvény) és Zamárdi (111-es szelvény) között.  A befejező ütem munkái Letenye felé, a 90-es és a 96-os kilométerszelvények közötti szakaszon indulnak meg szeptember 14-én.

Az első ütemben a 102-es és a 111-es kilométerszelvények közötti szakaszt újították fel. A tavaly ősszel indult második ütemben pedig a 96-os és a 102-es kilométerszelvények között nyert újult szerkezetet az út.

A 20 kilométeres útszakasz környezetbarát hideg remixeljárással újul meg a külső sávon. Ennek lényege, hogy az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, ezt követően pedig új kopóréteget terítenek.

Az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszának felújítását az előző két ütemhez hasonlóan az érintett pályaoldal lezárása mellett végzi majd a kivitelező. A Letenye irányába közlekedők a terelt szakaszon a főváros felé vezető oldal belső sávján haladhatnak, míg Budapest felé a külső és leállósávot használhatják az autósok. A munkálatok a tervek szerint a téli üzemeltetési időszakig, vagyis november közepéig tartanak.

ÚtépítésColasútfelújításBalatonvilágosZamárdi

Hírlevél

Hirdetés