2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Teljessé vált Nyíregyháza nyugati elkerülője
Fotók: NIF Zrt.

Teljessé vált Nyíregyháza nyugati elkerülője

magyarepitok.hu

2019.10.03. 07:31 - Hegedűs Gergely

A Ke-Víz és a Zemplénkő munkájának köszönhetően jelentős teherforgalomtól mentesült a város.

Hirdetés

Átadták a Nyíregyháza nyugati elkerülését biztosító 338-as főút befejező szakaszait. A projekt során

  • a Tiszavasváriba vezető 36-os és a Tokajba vezető 38-as számú főút közötti 3,7 kilométeres szakasz építését a Zemplénkő Kft. végezte el,
  • a 38-as számú főút és Nyírszőlós (3822-es jelzésű út) közötti 4,1 kilométeres szakasz pedig a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében valósult meg.
A képre kattintva galéria nyílik


A két új nyomvonalú szakasz megépítésével teljessé vált Nyíregyháza nyugati elkerülője. Az utolsó ütem forgalomba helyezésével várhatóan megszűnnek a torlódások, miután a teherforgalom elkerüli a várost.


 

Hét újabb város kap elkerülő utat

Az átadón Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, az M3-as autópályától a 38-as főúton át Nyírszőlősig tartó 338-as főút első két, csaknem hétkilométeres szakasza 2015 végén készült el, a 9,2 milliárd forintból megépített, most átadott útszakasszal az elkerülő immár hiánytalanul betöltheti rendeltetését.

A nyíregyházi fejlesztésről szólva megjegyezte, a kormány hét újabb elkerülő útszakasz fejlesztését emelte be az Útprogramba. "Jászberény, Sajószentpéter és Veszprém esetében a megvalósításról, míg Eger, Győr, Pusztaszabolcs és Szolnok-Szandaszőlős esetében az előkészítésről született döntés" - tette hozzá.

Az ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke elmondta, Magyarország úthálózata folyamatosan fejlődik, a stratégiai fontosságú M44-es gyorsforgalmi szerdai átadása után pedig az ország egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhelyének elkerülő útját is felavathatják.

Galéria

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Zemplénkő Kft.Nyíregyháza338-as útNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés