2024.03.19, Kedd
Így rendezik a Normafa körüli parkolási helyzetet
normafapark.hu

Így rendezik a Normafa körüli parkolási helyzetet

MTI

2019.11.12. 07:22 - Almási Krisztina

A fejlesztés részeként a korábbi, aszfaltozott parkolók közül többet megszüntetnek és új, rendezett parkolót hoznak létre.

Hirdetés

A Konkoly-Thege úton rendezett parkolót alakítanak ki, amely segít majd megszüntetni azt a gyakorlatot, hogy az autósok szabálytalanul és természetkárosító módon az erdőben, zöld felületen parkoljanak – adott tájékoztatást a XII. kerületi önkormányzat.

A fejlesztés keretében megszűnik a Síház előtti területen a több ezer négyzetméteres aszfaltozott parkoló, és a szintén aszfaltozott, sok helyen olajjal szennyezett buszvégállomás és buszforduló, amelyek évtizedek óta rontja a Normafa összképét. Annak területén többek között zöldfelület kialakítását tervezi az önkormányzat. Bár a hatóság nem kötelez a területen kivágott fák pótlására, az önkormányzat a fákat pótolni fogja, és a parkoló zöldfelületén is őshonos fajokat ültet.


A Sport Hotel épületét is elbontják

Korábban felmerült, hogy miért nem az elbontott Hotel Olimpia helyén létesül parkoló, melyre az önkormányzat azt a választ adta, hogy az épület területének sorsáról az önkormányzat több körös egyeztetéssel kérdezte meg a környéken élőket, akik határozottan elutasították a parkoló ott történő létesítését.

A hamarosan elkészülő új park az ott élők kérése alapján valósul meg. Rövidesen elbontják a védett erdőben évek óta üresen és kihasználatlanul álló Sport Hotel épületét is, ami így több ezer négyzetméterrel növeli a zöldterületet a Normafán.

ÚtépítésNormafaparkolókközpark

Hírlevél

Hirdetés