2024.03.28, Csütörtök
Újabb jelentős lépés a Szolnoktól északra zajló útfejlesztésben

Újabb jelentős lépés a Szolnoktól északra zajló útfejlesztésben

magyarepitok.hu

2019.11.18. 10:11 - Hegedűs Gergely

A Strabag és a Belfry mintegy 3,5 kilométernyi szakaszt adott át a Jászkísérre vezető úton, a Magyar Falu Program keretében.

Hirdetés

Megújult a Szolnok-Jászkísér összekötő út 3,588 kilométeres szakasza a  Strabag Általános Építő Kft., a Strabag Építő Kft. és a Belfry Szolnoki Aszfalt Kft. kivitelezésében. A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből kiderült, a 3225-ös Szolnok-Jászkisér összekötő úton ezúttal a Besenyszög utáni útszakasz kapott fejlesztést.

Ugyancsak a Jászkísérre vezető utat fejlesztették tavaly októberben, akkor a Besenyszög térségében fekvő 7,5 kilométert rakta rendbe ugyanez a konzorcium. A most átadott 17+562-es és a 21+150-es kilométerszelvény közötti szakasz hazai forrásból bruttó 465,2 millió forintból készült el a Magyar Falu Program keretében.


Ez történt a projektben

Az érintett szakasz mintegy 28,5-30 centiméternyi megerősítést kapott. A felújítás során a kivitelező a burkolatmarást követően jellemzően ráépítéses technológiával erősítette meg a pályaszerkezetet. A profilmarás után a tükörképzés a meglévő mart aszfalt terítésével történt. A felújított szerkezetre egy réteg georács került, majd a 20 centiméter mechanikai stabilizációs réteg beépítését követően a felületre 5 centiméter aszfalt kötőréteg és 3,5 centiméter aszfalt kopóréteg, valamint 3,588 kilométer hosszon földpadka épült. A felújított útszakaszon új, tartós útburkolati jeleket festettek fel és a KRESZ táblákat is kicserélték.

A Besenyszögön megtartott ünnepélyes átadáson Balogh Zoltán, Besenyszög város polgármesterének köszöntője után a beruházás részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. Avató beszédet mondott Dr. Kállai Mária a térség országgyűlési képviselője. A fejlesztést Kóródi László, a Strabag projektvezetője jelentette készre.

ÚtépítésStrabagSzolnokJászkísérBesenyszögBelfry PE Kft.útfelújítás

Hírlevél

Hirdetés