2024.03.29, Péntek
Két fontos bekötőút újult meg az ország északkeleti részén
Illusztráció

Két fontos bekötőút újult meg az ország északkeleti részén

MTI

2019.12.16. 11:00 - Almási Krisztina

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a napokban összesen több mint 10 kilométernyi felújított utat adtak át.

Hirdetés

Érpatakon átadták a Magyar Falu Programban elsőként felújított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bekötőutat. Az Újfehértó-Nagykálló irányából Érpatakra vezető bekötőutat 5,5 kilométer hosszan újította fel a a Ke-Víz 21 Zrt., a Zemplénkő Kft. és az EuroAszfalt Kft. mintegy 493 millió forintból.

Az átadón kiderült, hogy a helyiek három évtizedet vártak az érpataki bekötőút rendbetételére, amely 21. századi technológiának megfelelően készült el. Azon túl, hogy a biztonságos közlekedést segíti elő, a helyiek munkába járása is könnyebb lesz.

Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az átadón elmondta, hogy az évtized végéig mintegy 6 ezer kilométer útszakasz rendbetétele készül el, összesen 755 milliárd forintból. Hozzátette, hogy az idén több mint 220 kilométernyi útszakasz újult meg 26 milliárd forintból.


40 év után újult meg egy másik bekötőút

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye második felújított bekötőútját is átadták Ömbölyben, ahol 5,1 kilométer hosszú útszakasz újult meg a Strabag Általános Építő Kft. munkájával 483 millió forintból. A községben élők 40 évet vártak erre az átadóra, ám a belterületi út felújítása korábban mindig elmaradt.

A felújított útszakasznak köszönhetően megszűnik Ömböly zsáktelepülési jellege, és a ma még heti egy alkalommal megnyitott magyar-román határ rendszeres átjárási lehetőséget biztosít a két ország e vidéken lakóinak.

ÚtépítésÉrpatakÖmbölyútfelújításStrabagKe-Víz 21 Zrt.EuroAszfalt Kft.Zemplénkő Kft.

Hírlevél

Hirdetés