2024.07.14, Vasárnap
Az ország egyetlen kettős vasúti völgyhídján épül kerékpárút
Fotó: biatorbágyi viadukt - wikipédia

Az ország egyetlen kettős vasúti völgyhídján épül kerékpárút

magyarepitok.hu

2020.03.28. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A közel tíz kilométer hosszú kerékpárút kivitelezési munkálatait a KM Építő Kft. végzi.

Hirdetés

 A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megrendelésére a Budapest – Balaton kerékpáros útvonal, Budapest és Etyek közötti szakaszon folytatódik a KM Építő Kft. kivitelezésében.

A múlt évben aláírt Vállalkozási szerződés 2020. március 11-én lépett hatályba és ezzel kezdetét vehette a kerékpárút építésének előkészítése. A munkaterület átadás-átvétele március 16-án megtörtént, majd ezt követően megkezdődött a közel 10 km hosszúságú kerékpárút tervezése. A tervek jóváhagyását követően a kivitelezés is megkezdődik.

 

Kiemelt látványosságú területen halad át a bicikliút

Az épülő szakasz Budaörsön, a Hosszúréti-patak mellett, majd Törökbálint belterületén - Fűzfa utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Raktárvárosi út, Régivasútsor utca - nyomvonalon haladva éri el Biatorbágy belterületét. A kerékpárút kiemelt látványossága, hogy áthalad a biatorbágyi viadukton, amely Magyarország egyetlen páros vasúti völgyhídja.

Az átadás várható időpontja 2021. szeptember 30., amikor is egy újabb szakasz kapcsolódik be a Budapestet Balatonnal összekötő 108 km hosszúságú kerékpárút fejlesztési projektbe.

ÚtépítésKM Építő Kft.kerékpárútBudapestBalatonEtyek

Hírlevél

Hirdetés