2024.03.29, Péntek
Elkezdődhet Kalocsa nyugati elkerülőjének tervezése
Illusztráció (fotó: Bernát Benjámin, magyarepitok.hu)

Elkezdődhet Kalocsa nyugati elkerülőjének tervezése

magyarepitok.hu

2020.03.19. 10:14 - Almási Krisztina

A beruházás keretében az 51-es számú főút is megújul közel 20 kilométeren, valamint egy Sükösdöt és Érsekcsanádot elkerülő főút is épül.

Hirdetés

A tervezései feladatokkal jelentős útfejlesztések kezdődnek el Bács-Kiskun megyében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában – derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztatóból.

Az 5125 jelű, Foktő és Bátya közötti út előkészítése, amely Kalocsa nyugati elkerülőjeként valósul meg, magába foglalja egy 4,1 km hosszú, új nyomvonalon vezetett 2x1 sávos országos közút tervezését. A feladat tartalmazza egy új híd tervezését is a Csorna-Foktői-csatorna felett, és az új elkerülőúthoz szükséges útvíztelenítés megtervezését. A tervezést a Roden Mérnöki Iroda Kft. végzi 125 millió forint értékben.


Közel 20 kilométeren megújul az 51-es főút

A továbbiakban a megyében megvalósul az 51. sz. főút fejlesztése az M9-es gyorsforgalmi út és Baja között, amely egyben Sükösd és Érsekcsanád elkerülőjeként is szolgál majd.

A fejlesztés tartalmazza a meglévő nyomvonal M9 gyorsforgalmi úti csomópontjától az 55. és 551. sz. utak csomópontjáig tartó, körülbelül 18,8 kilométer hosszú szakaszának (kivéve a Sükösd és Érsekcsanád településeket a tervek szerint elkerülő út kezdő- és végcsomópontjai közötti szakasz) burkolatmegerősítését és a párhuzamos kerékpárút megvalósítását.

Ezen kívül a Sükösd és Érsekcsanád településeket elkerülő, új nyomvonalon vezetett 2x1 sávos főút előkészítése is megvalósul, valamint a Karasica (Sárközi II.)-főcsatorna feletti meglévő hidat áttervezik.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)KalocsaSükösdÉrsekcsanád51-es főút

Hírlevél

Hirdetés