2024.03.29, Péntek
Már épül a Békéscsabát elkerülő új út
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Már épül a Békéscsabát elkerülő új út

magyarepitok.hu

2020.03.19. 12:20 - Hegedűs Gergely

A Duna Aszfalt által kivitelezett fejlesztés jelentőségét mutatja, hogy a jelenlegi leromlott, keskeny önkormányzati út is jelentős teherforgalmat bonyolít le.

Hirdetés

Hétfőn átadták a munkaterületet a kivitelező Duna Aszfalt Kft.-nek a Békéscsabát elkerülő új bekötő út projektjében – derült ki a beol.hu híréből. A lap a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-től úgy értesült, a több mint 5 milliárd forintos munka az időjárás függvényében a közműkiváltásokkal kezdődik.

Az új kétsávos út az épülő M44-es gyorsforgalmi útból indulva, 47-es főutat keresztezve köti be a 4432-es Csanádapácára vezető közutat. A Békéscsabától nyugatra kialakuló új közlekedési folyosó egyik jelentősége, hogy eltereli a város belterületéről a dél-békési térségből érkező vagy oda igyekvő kamionokat.


Már évtizedekkel ezelőtt felmerült rá az igény

Az 5,2 kilométer hosszú, 2×1 sávos Fürjesi út egy önkormányzati kezelésű út nyomvonalán épül meg, amely ugyan burkolt, de a műholdfelvételek alapján jelenleg gyenge minőségű és keskeny. Az új útvonal 444-es számmal, másodrendű főútként üzemel majd. A fejlesztést a jelenlegi tervek szerint 2022. augusztus 31-ig kell befejezni.

A lap Hanó Miklóst, a város alpolgármesterét is megszólaltatta, aki elmondta, a korszerűsítés szükségessége már évtizedekkel ezelőtt felmerült az eredetileg egy termelőszövetkezethez tartozó úton. Ezt azzal támasztotta alá, hogy leromlott állapotában is jelentős forgalmat bonyolít le ez a szakasz. „Főleg a dél-békési térségből érkező és oda igyekvő, mezőgazdasági terményeket szállító teherautók, kamionok veszik igénybe a lényegében déli, nyugati elkerülő utat” - fogalmazott a politukus.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Békéscsaba444-es útM44-es47-es útNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés