2024.03.28, Csütörtök
Fejlődik Kiskunfélegyháza ipari parkja: újabb vállalkozások érkezhetnek
Délút Kft.

Fejlődik Kiskunfélegyháza ipari parkja: újabb vállalkozások érkezhetnek

magyarepitok.hu

2020.04.26. 07:51 - Almási Krisztina

A Délút kivitelezésében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy olyan befektetők érkezzenek a térségbe, akik újabb munkahelyeket teremtenek.

Hirdetés

A Kiskunfélegyházát az M5-ös autópályával összekötő 5403 sz. út mellett egy több mint 30 hektáros területen a Délút Kft. közel 961 millió forint értékben út- és közműépítést, valamint csatornázást valósít meg. A fejlesztés a ’Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése’ projekt keretében jön létre vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A beruházás aktuális állásról Koritár Zoltán, a Délút Kft. projektvezetője tájékoztatta lapunkat.

A projektben jelenleg a közműépítés zajlik, mellyel párhuzamosan elkezdődött az útépítéshez kapcsolódó földmunka előkészítése. Ezt követően, 2020. május végén kezdődik meg a pályaszerkezeti rétegek építése, az aszfaltozásra pedig előreláthatóan 2020 júniusában kerül sor. A fejlesztés többek közt az alábbi feladatokat foglalja magába:

  • ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítése,
  • út- és kerítésépítés,
  • csapadékvíz-elvezetés kiépítése,
  • portaépületek felújítása,
  • valamint erős- és gyengeáramú hálozatok kiépítése.

 

Az épülő úthálózat (Délút Kft.)

 

Nagy szükség van erre a fejlesztésre a térségben

„A most zajló beruházás jelentős mérföldkő Kiskunfélegyháza gazdasági fejlődésében, hiszen a meglévő ipari parkban, illetve a város területén gyakorlatilag elfogytak az értékesíthető iparterületek” – fejtette ki a fejlesztés fontosságáról Koritár Zoltán. Hozzátette azt is:

„A projekt mostani üteme további befektetők számára kínál lehetőséget munkahelyteremtő beruházások létesítéséhez.”

Az eddigi üzemeltetési tapasztalatok alapján egy új, bekerített, akár az egyedi vállalkozói igényeknek is megfelelő közművekkel és megfelelő minőségű útkapcsolattal ellátott ipari park létesülhet. „Az iparterület képes lesz kiszolgálni a kis- és középvállalkozások telephelyigényeit, valamint alkalmas lehet akár nagyvállalatok letelepítésére is” – tette hozzá a projektvezető.

 

Különleges körülményekkel szembesült a kivitelező

A helyszínen a kivitelezés megkezdését követően derült ki, hogy a terület régészeti lelőhely. Ennek megfelelően a területelőkészítő és humuszolási munkálatokat kizárólag régészeti módszerekkel lehetett elvégezni. Ezen kívül a helyi talajviszonyok miatt helyenként cementes talajstabilizálásra lesz szükség, így biztosítva a fogadófelület megfelelő teherbírását.

A projekt befejezése az idei évben, november közepén várható.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.Kiskunfélegyházaútépítésipari park

Hírlevél

Hirdetés