2024.03.29, Péntek
Tűzoltósági felvonulási utat adott át a HE-DO az új gyöngyösi csarnoknál - videó
Illusztráció: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu Videó: Berzsényi Gergely

Tűzoltósági felvonulási utat adott át a HE-DO az új gyöngyösi csarnoknál - videó

magyarepitok.hu

2020.05.19. 11:18 - Gyöngyösi Klaudia

A szakemberek a befejezési határidő előtt több mint két héttel elkészültek a munkálatokkal.

Hirdetés

Hamarosan befejeződik a gyöngyösi Dr. Fejes András Sportcsarnok melletti új bemelegítőcsarnok építkezése, az épülethez vezető felvonulási út elkészítésével. A már szinte teljesen kész munkacsarnok megközelíthetőségét könnyebbé tevő utat a HE-DO Kft. szakemberei építették meg több mint nettó 34,8 millió forintból. A 190 méter hosszú szakasz megépítésére elsősorban a tűzoltósági biztonsági előírások miatt volt szükség.

A HE-DO Kft. az útépítési munkálatokkal az előírt befejezési határidő előtt két és fél héttel, május 12-én végzett.

 

 

„A beruházás a meglévő betonburkolat, valamint az itt található egykori itatott makadám felvonulási tér jelentős részének elbontásával kezdődött április 27-én” – mondta Szanyi Tamás, a HE-DO Kft. építésvezetője.

„Ezt követően három rétegben zúzottkő alappal építettük meg az útalapot, miközben elkészült a felszíni vízelvezető rendszer. Mindezek mellett földmedrű árkokat és átereszeket is építettünk, majd egy finisher segítségével a megerősített útalap terített kiegyenlítő kővázat kapott, amit aszfaltburkolattal fedtünk be” – fejtette ki az építésvezető.

 

Munkába álltak a kézilabdacsapat játékosai is

„A befejező munkálatokban padkát építettünk és a jövőbeni forgalmi rendnek megfelelően elhelyeztük a közlekedési táblákat. Útépítő csapatunkhoz a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I-es kézilabdacsapat játékosai is csatlakoztak, akik a szükséges munkavédelmi oktatás után többek között a közlekedési táblák összeszerelésében és beállításában, valamint a tereprendezésben segítettek nekünk” – emelte ki a szakember.

A sportklub és a névadó szponzor építőipari vállalkozás szoros kapcsolatának köszönhetően a játékosok betekintést nyerhettek az útépítés szépségeibe, HE-DO kollégái pedig kézilabdás promóciós ajándékokat kaptak tőlük.

A munkacsarnok építése a Gyöngyösi Kézilabda Klub által elnyert tao-pályázat segítségével valósul meg, amelynek önerejét legnagyobb részben a gyöngyösi önkormányzat biztosította. A több mint kétszázmillió forintból elkészülő csarnokot a különböző sportágak utánpótlás-csapatai használhatják majd, de alkalmas lesz iskolai testnevelés órák helyszínének, valamint nemzetközi tornák megrendezésére is.

ÚtépítésHE-DOútépítésGyöngyössportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés