2024.07.18, Csütörtök
Elrajtolt a Szerencs gyorsforgalmi kapcsolatát megteremtő közbeszerzés
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Elrajtolt a Szerencs gyorsforgalmi kapcsolatát megteremtő közbeszerzés

magyarepitok.hu

2020.06.24. 15:23 - Hegedűs Gergely

A projektben a 18 kilométert érintő nyégysávosítás mellett egy tengelysúlymérő állomást is kap a 37-es főút.

Hirdetés

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en közzétette a Szerencs gyorsforgalmi bekötését létrehozó útfejlesztés közbeszerzését. A projektben a 37-es főút négysávosodik a 8+444-es és a 27+182-es kilométerszelvények között. A Gesztely és Szerencs közötti 18,9 kilométeres szakaszon emellett a 11,5 tonnás burkolatmegerősítés is megtörténik.


Eltérő módon alakul a négysávosítás

A mostani kiírás két részre oszlik. Az első rész a fent leírt munkákra vonatkozik, míg a második rész egy körforgalmú csomópont építésére és tengelysúlymérő állomás létesítésére a 37-es és a 38-as főutak csatlakozásában.

 

A közbeszerzésből továbbá kiderül, hogy a 8+444-es km szelvény és a 25+788-as km szelvény között a meglévő útpálya jobb oldala kerül szélesítésre, míg a 25+788 km szelvénytől a szélesítés a főút mindkét oldalára épül.


Három új körforgalom épül, egy pedig kibővül

A projekt első részében

  • egy meglévő egysávos körforgalmú csomópontot átépítenek turbó típusú körforgalommá
  • emellett három meglévő útkereszteződést átépítenek egyszerű körforgalmú csomóponttá
  • hat meglévő kishíd elbontása és új kishidak építése is az első részhez tartozik.

A közbeszerzés második részében az áll, hogy az új csomópont a 37-es és 38-as főutak találkozásánál kerékpárút átvezetéssel készül el. Emellett a főutak csatlakozó ágai 11,5 tonnás burkolatmegerősítést kapnak. A tengelysúlymérő állomást a 37-es főút 35+795 km szelvényénél a jobb oldalon kell megépíteni.


A távlati cél az országhatárig történő négysávosítás

Korábbi sajtóhírek szerint ebbe az új csomópontba csatlakozik majd be az egész Hegyalját behálózó kerékpárút egyik szakasza.

A 37-es út az országhatárig húzódva Sátoraljaújhelyig vezeti a forgalmat, Tokaj után a Bodrog mentén haladva. A távlati tervek szerint teljes szakaszán, egészen a határig négysávosítják majd.

ÚtépítésSzerencs37-es főút38-as főútNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)útfelújítás

Hírlevél

Hirdetés