2024.03.19, Kedd
Felújították a 84-es főút egyik szakaszát
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Felújították a 84-es főút egyik szakaszát

MTI

2020.06.18. 10:06 - Almási Krisztina

A Magyar Közút Zrt. beruházásában és a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében egy 2,5 kilométeres szakasz vált biztonságosabbá, és tovább folytatódik a főút felújítása.

Hirdetés

Biztonságosabbá vált a közlekedés a 84-es főúton a Győr-Moson-Sopron megyei Nemeskér és Újkér között, ahol az elmúlt három hónapban egy 2,5 kilométeres szakasz újult meg a Duna Aszfalt Kft munkájával. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában mintegy 300 millió forintból valósult meg az útfelújítás.

A felújítás során felmarták a régi aszfaltréteget, ahol szükség volt rá, lokálisan megerősítették az alapréteget is, mert nagy teherbírást kell kibírnia az útnak, amely végül két réteg aszfaltot kapott.

A beruházás az elmúlt ötven év legnagyobb fejlesztése volt a két település között.

Barcza Attila, országgyűlési képviselő az átadási ünnepségen elmondta, hogy folyamatban van a 84-es út további felújítása is, Újkér belterületétől a csepregi leágazóig. A tervek már elkészültek, a kivitelezés pedig várhatóan jövőre indul.

 

A felújított útszakasz (Fotó: Magyar Közút Zrt.)


Folyamatosan halad az M85-ös építése

A térségben a legnagyobb útfejlesztés az M85-ös gyorsforgalmi út építése, amely a tervek szerint még idén elér Sopronig – ez a beruházás 300 milliárd forint hazai forrásból valósul meg.

 Valamennyi Sopronból kivezető út megújul, a Sopron és Sopron-Balf közötti, a Sopron és Harka, valamint a Sopron és Ágfalva közötti szakaszok, amelyek nagy forgalmat bonyolítanak le

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Magyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújítás84-es útNemeskérÚjkér

Hírlevél

Hirdetés