2024.03.29, Péntek
Megújult a 402-es főút szolnoki szakasza
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Megújult a 402-es főút szolnoki szakasza

magyarepitok.hu

2020.06.17. 16:04 - Gyöngyösi Klaudia

A STRABEL konzorcium munkájának következtében nő a forgalombiztonság, valamint nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala is.

Hirdetés

A Komplex Útfelújítási Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 402-es számú főút Szolnok déli 1,3 kilométeres, valamint a 4-es számú elsőrendű főútra történő le-és felhajtó ágak 0,5 kilométeres szakaszainak a felújítása.

 

 

A kivitelezést a Strabag-csoport cégeiből álló STRABEL Konzorcium (Strabag Általános Építő Kft., STRABAG Építő Kft., valamint STRABAG Szolnoki Aszfalt Kft.) hazai forrásból, közel bruttó 321 millió forintból végezte el.

A felújítás során a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az említett útszakaszokon a burkolatmarást követően új kötő- és kopóréteget építtetett be. A 402-es számú főúton 1630 méter hosszon kicserélték a kiemelt szegélyt, továbbá a süllyesztett szegélyt 897 méteren, valamint a vízelvezetős szegélyt 335 méter hosszúságban.

 

 

A főút padkájának tereprendezése is megtörtént

A 4-es számú főút feletti közúti híd is részlegesen megújult, mely során új öntött aszfalt került a hídszegély mellé, továbbá a szigetelés és betonfelület védelmét, a vasbeton szerkezet javítását, és a hídkorlátok mázolását végezte el a kivitelező STRABEL Konzorcium.

A felújított szakaszokon:

  • új tartós útburkolati jeleket festettek fel,
  • kicserélték a KRESZ táblákat,
  • valamint 2 pár buszmegálló, a buszöblök és peronok is megújultak.

 

 

A projekt fő célja a forgalombiztonság növelése volt

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult szakasz minden közlekedő megelégedésére szolgál majd. A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A térségben betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek és intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Szolnokon megtartott ünnepélyes átadáson többek között Szalay Ferenc, Szolnok megyei jogú város polgármestere mondott avató beszédet. A beruházás részleteit Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. A fejlesztést Kóródi László, a STRABEL konzorcium projektvezetője jelentette készre.

 

 

Galéria

ÚtépítésStrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújításSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megye402-es főút4-es főút

Hírlevél

Hirdetés