2024.04.24, Szerda
Határidő előtt készült el a Gyöngyöst Egerrel összekötő útfelújítással a HE-DO
Főkép: Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu, Fotók: HE-DO Kft.

Határidő előtt készült el a Gyöngyöst Egerrel összekötő útfelújítással a HE-DO

magyarepitok.hu

2020.07.28. 13:45 - Gyöngyösi Klaudia

A projektnek köszönhetően a térség lakói immár könnyebben tudnak közlekedni Markaz és Domoszló között.

Hirdetés

Felújította a 2416-os jelű Gyöngyös-Verpelét-Eger összekötő utat, közel 4 kilométer hosszan a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium. A burkolat- és hídfelújításra a közbeszerzési eljárást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki.

A teljes beruházás közel bruttó 433 millió forintból valósult meg.

A Markaz és Domoszló közötti munkálatokon belül a helyszíni talajstabilizáció munkanemeit a KM Építő Kft. végezte el, az útfelújításhoz kapcsolódó összes többi feladat pedig a HE-DO Kft.-hez tartozott.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A kivitelezőknek 100 nap alatt kellett végezniük a munkálatokkal

„A munkaterületet a kivitelezésre 2020. március 30-án vettük át, és 100 nap állt rendelkezésünkre a befejezésre, valamint újabb 15 nap a műszaki átadás-átvétel lezárására” – mondta Pintér Gábor, a HE-DO Kft. projektvezetője.

„A padkanyesést és az árkok tisztítását is magában foglaló előkészületi munkák után a tönkrement szakasz burkolatának megerősítését végeztük el hideg remix technológiával, amit két réteg aszfalt beépítése követett” – tette hozzá a projektvezető.

A beruházás keretein belül két hidat is felújítottak, majd a padkaépítés után kiépítették a forgalomtechnikai jelzéseket, felfestették az útburkolati jeleket és kihelyezték a KRESZ-táblákat is.

A munkálatokkal a szerződésben előírt határidő előtt végzett a konzorcium, az útszakasz műszaki átadása július 17-én zárult le. A felújításnak köszönhetően a térség lakói immár könnyebben tudnak közlekedni Markaz és Domoszló között.

Galéria

ÚtépítésHE-DOKM Építő Kft.útépítésGyöngyösEgerVerpelét

Hírlevél

Hirdetés