2024.03.19, Kedd
Új körforgalmi csomópontot adtak át Nyíregyházán
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Új körforgalmi csomópontot adtak át Nyíregyházán

magyarepitok.hu

2020.10.19. 13:05 - Gyöngyösi Klaudia

A 100 %-os támogatottsággal bíró projekt a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében valósult meg.

Hirdetés

Befejeződött Nyíregyházán a Korányi Frigyes utca - Csaló köz kereszteződésében az új körforgalmi csomópont építése – derült ki a hétfői átadón. A szakasz a „Korányi Frigyes utca felújítása, a Korányi Frigyes utca–Csaló köz csomópontban körforgalom kiépítése és a Szarvas utca felújítása” című projekt keretében valósult meg a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében.

A 100 %-os támogatottsággal bíró projekt során a Korányi Frigyes utca felújítása és a Korányi Frigyes utca–Csaló köz csomópontban a körforgalom kiépítése több mint 833 millió forintból valósult meg, melyből a körforgalom építése közel 276 millió forint volt. A 2019-ben megvalósult Szarvas utca–Vécsey köz–Móricz Zsigmond utca közötti szakasz felújítását pedig közel 138 millió forintból végezték el.

 

Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

 

Biztonságosabb közlekedést biztosítottak a kivitelezők

A Korányi Frigyes és a Kosbor utcától a Sóstóhegyi útig terjedő szakasz felújítása, valamint az új körforgalmi csomópont építése a korábban balesetveszélyes útkereszteződésben biztonságosabb közlekedési feltételeket teremtett a városközpont irányába haladó jelentős gépjárműforgalom számára, elősegítve az egyenletes haladást, ezáltal csökkentve a felesleges várakozásokat és így a környezeti terhelést is.

 

 

A fejlesztés során:

  • a Korányi Frigyes utcában 2019-ben megvalósult a burkolat felújítása közel 3 kilométeren,
  • megszűntek a szakadási pontok kerékpáros létesítményekben,
  • továbbá megvalósult az akadálymentesítés,
  • átépítették az autóbusz öblöket,
  • akadálymentesítették az autóbuszperonokat,
  •  valamint az öblök közötti biztonságos gyalogos átvezetés kiépítése is megvalósult, a csapadékvíz elvezető és megfelelőségének ellenőrzése mellett.

A körforgalom építésével és a Korányi Frigyes utca felújításával összesen öt új gyalogos átvezetést hoztak létre, valamint csapadékvíz elvezető-szikkasztó rendszer és egy új járda is épült az Eperjes utcából a Csaló közi új körforgalmon át a Lengyel utca leágazásig, több mint 400 méter hosszan. A fejlesztés során növényeket is telepítettek: 51 darab facsemetét és közel 700 darab cserjét ültettek el.

 

 

Galéria

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Nyíregyházaútépítésútfelújításkörforgalom

Hírlevél

Hirdetés