2024.05.01, Szerda

Hirdetés

Így néz majd ki Miskolc különleges új hídja
Látványtervek: NIF Zrt.

Így néz majd ki Miskolc különleges új hídja

magyarepitok.hu

2020.11.25. 15:47 - Hegedűs Gergely

Az egész város közlekedésére kiható komplex beruházást a He-Do Kft. kivitelezi a Speciálterv dokumentációja alapján.

Hirdetés

A beruházó NIF Zrt. látványterveken mutatta be az ütemterveknek megfelelően haladó miskolci Y-híd építését (a valósághű grafikákat a tervező Speciálterv Kft. készítette el). A beruházás során a HE-DO Kft. kivitelezésben egy előregyártott, monolit vasbeton szerkezetű, háromágú Y-híd épül a vasút felett átívelve, 12+4 támasszal. 

Ahogy azt korábban jeleztük, az egész Miskolc közlekedésére kiható, komplex beruházás valósul meg, nettó 13,5 milliárd forint értékben. A projektben egy új közlekedési folyosó jön létre, a 3-as főút és a vasútállomás kapcsolatát javítva. Ennek érdekében a Király utcából jobbra kiágazó Vörösmarty utcát bővítik négysávosra 570 méter hosszúságban. 

Ez vezet fel az úgynevezett Y-hídra, aminek egyik ága (jobbra) a Martinkert városrész felé vezet majd, a másik pedig (tovább egyenesen) a Tiszai Pályaudvar felé.

Ennek köszönhetően nagymértékben javul Miskolc egyik frekventált városrészének, Martinkertvárosnak az elérhetősége, akárcsak a Tiszai Pályaudvaré.

A gyalogosok közlekedését a hídon kijelölt gyalogos átjáró, illetve az akadálymentes közlekedést egy-egy lift fogja biztosítani. A Király és a Vörösmarty utcák keresztezésében a meglévő jelzőlámpás csomópont helyén új, korszerű, háromsávos, jelzőlámpával szabályozott turbó rendszerű körforgalmat létesítenek.

A NIF híre szerint a kivitelező jelenleg cölöpalapozási munkálatokat végez, amíg az időjárási körülmények ezt megengedik. Ezzel párhuzamosan tovább folytatódnak a szeptemberben lezárt Vörösmarty utcai vasúti felüljáróhoz tartozó töltés bontási munkálatai is.

ÚtépítésHE-DOhídépítésMiskolcNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Speciálterv Építőmérnöki Kft.

Hírlevél

Hirdetés