2024.03.29, Péntek
Rendezett utcákon közlekedhet a forgalom két Csongrád-Csanád megyei településen
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Rendezett utcákon közlekedhet a forgalom két Csongrád-Csanád megyei településen

magyarepitok.hu

2020.12.28. 10:11 - Kalácska-Nagy Nóra

A Délút Kft. munkájával hozták rendbe Kiszombor és Óföldeák több utcáját.

Hirdetés

A Magyar Falu Program keretein belül Kiszombor csaknem bruttó 30 millió forintot, Óföldeák pedig több mint bruttó 28 millió forintot nyert önkormányzati tulajdonban lévő utak építésére és felújítására. A Csongrád-Csanád megyei települések útrekonstrukciós munkáit a Délút Építő és Bányászati Kft. végezte el.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Kiszomboron a Börcsök Andor utca mellett megújult a Dózsa György utca is - tudta meg a magyarepitok.hu a kivitelező szakembereitől. Az említett utcákban a meglévő felület marásra-profilozásra került, majd ezekre építették meg az új aszfalt kopóréteget 5+1 centiméter vastagságban, AC 11 kopó (N) keverékből.

Ezenkívül kiigazították a - például kapubejáróknál található - csatlakozó felületeket, valamint rendezték és feltöltötték az útpadkát is.

 

 

Óföldeákon két meglévő burkolatú útszakasz újult meg. A József Attila utcában és a Návay Lajos utcában a meglévő felületet kiegyenlítették, majd 5 centiméter AC 11 kopó (N) keverékből új kopóréteget építettek. Emellett a teljes pályaszerkezet is kiépült a Rózsa utcában. Itt zúzottkő útalappal kompletten alakították ki az új pályaszerkezetet szintén 5 centiméter vastag AC 11 kopó (N) aszfalt kopóréteggel. Az említett útszakaszokon nemesített padkát valósítottak meg a szakemberek. 

 

 

Galéria

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.Magyar falu programCsongrád megyeútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés