2024.04.24, Szerda
Tiszabábolna és Tiszadorogma között végez útfelújítást a HE-DO
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Tiszabábolna és Tiszadorogma között végez útfelújítást a HE-DO

magyarepitok.hu

2021.04.01. 12:35 - Gyöngyösi Klaudia

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszabábolnát Tiszadorogmával összekötő 3302-es jelű úton végez felújítási munkálatokat 2021 márciusától a HE-DO Kft. Az építőipari cég szakemberei a vízelvezető árkok tisztítását, a padkák nyesését és a bozótirtást már elvégezték, valamint az alsó, kiegyenlítő aszfaltréteg beépítése is megtörtént már.

Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából végez útfelújítási munkálatokat a Tiszabábolnát Tiszadorogmával összekötő 3302-es jelű úton a 29+075-ös és a 30+375-ös kilométerszelvények között a HE-DO Kft. A települések külterületén található 1300 méter hosszú útszakasz burkolata az évek során leromlott, elöregedett víztelenítési rendszere feliszapolódott, ami miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. elrendelte felújítását.

Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

„A munkaterületet 2021. március 3-án vettük át. Kollégáim feladata a burkolat felújítása mellett a víztelenítési rendszerek tisztítása és takarítása, a forgalomtechnikai elemek megújítása, valamint a forgalombiztonság növelése a kissugarú ívekbe beépített előre gyártott beton rázó szegélyelem beépítésével” – számolt be az útfelújítás eddigi, és következő lépéseiről Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

„A vízelvezető árkok tisztítása, a padkák nyesése, a bozótirtás és az alsó aszfaltréteg beépítése már megtörtént, valamint elkészültünk a már említett padkarázó elemek megépítésével is. Húsvét után építjük meg a kopóréteget, a padkaszerkezetet, legvégül pedig a forgalomtechnikai elemeket” – mondta Reichardt Jenő.

A műszaki átadás-átvétel a tervek szerint 2021 május elején ér véget.

ÚtépítésHE-DOútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.TiszabábolnaTiszadorogma

Hírlevél

Hirdetés