2024.04.25, Csütörtök
A déli határ közvetlen közelében épít új utat a Délút
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A déli határ közvetlen közelében épít új utat a Délút

magyarepitok.hu

2021.05.31. 07:38 - Hegedűs Gergely

Egy 3,2 kilométeres új mezőgazdasági út javítja az Nemzeti Ménesbirtok létesítményeinek és földterületeinek az elérhetőségét.

Hirdetés

A Délút Építő és Bányászati Kft. kivitelezi a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. beruházását a közbeszerzési adatok szerint. A szerződéses értéken nettó 292 millió forintos fejlesztésben egy burkolt mezőgazdasági út jön létre az intézmény létesítményei és művelt földterületeinek megközelítése érdekében.

Az új út megközelítőleg 3200 méter hosszban épül ki magánútként. A tervezett mezőgazdasági út az Orosházát és Mezőhegyest összekötő 4427-es út 29+152 kilométerszelvényénél indul, és ehhez az úthoz 5,5 méteres burkolatszélességgel csatlakozik. Az út végszelvénye a 4434-es Gyula-Makó összekötő út 49+771 kilométerszelvényében lévő meglévő útcsatlakozásban van.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. jogelődje az 1784-ben alapított Mezőhegyesi Ménesbirtok, amely nemcsak Magyarország, hanem Európa legrégebbi állami birtoka. A szervezet kiemelt tevékenysége többek közt a lótenyésztés, a szolgáltatás (lovas versenyek szervezése) és a turizmus.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.

Hírlevél

Hirdetés