2024.03.19, Kedd
Így kapja vissza év végére a forgalom a fővárosi Csömöri úti felüljárót: már elkészült a munka fele
MTI/Máthé Zoltán

Így kapja vissza év végére a forgalom a fővárosi Csömöri úti felüljárót: már elkészült a munka fele

magyarepitok.hu

2021.06.24. 14:02 - Szabó Ákos

A Colas munkájával vehetik birtokba Zugló, illetve a tágabb főváros lakói is a hidat.

Hirdetés

Feléhez értek a felújítási munkák a zuglói Csömöri utat és az újpalotai Drégelyvár utcát összekötő felüljárón. A kivitelezés a tervek szerint halad, a forgalomnak várhatóan még az idén visszaadják a hidat – írja sajtóközleményében a beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

A Colas júliusban tér át a második oldal munkálataira

A szigetelés elkészült a Csömöri úti felüljáró jelenleg lezárt hídfelének felső részén, Július első heteiben, amikor megépül az új aszfaltpálya, átterelik a közösségi közlekedés járműveit a megújult hídfélre, ennek köszönhetően elkezdődhet a másik oldal korszerűsítése is a Colas Közlekedésépítő Kft. kivitelezésében megvalósuló projektben.

A XIV. és a XV. kerületet összekötő, MÁV-vágányok feletti közúti híd felújítása nem tűrt halasztást, jelenleg is tart az alépítmények javítása és megerősítése.

 

Acélszerkezetű nehézállványokkal támasztják alá a hidat

 

BKK/Nyirő Simon

A munka során helyreállítják a pillérek, valamint a hídfők sérült betonfelületeit is, a kritikus állapotban lévő alépítményeket pedig acélszerkezetű nehézállványokkal támasztják alá. A híd felújítás tavasszal indult újra, és már elérte az 50 százalékos műszaki készültséget: a műszaki átadás-átvétel elkezdésének tervezett dátuma 2021. december 3. A félpályás lezárás várhatóan addig érvényben marad.

ÚtépítésColasBKKZuglóBudapestútfelújításfelüljáróhídfelújítás

Hírlevél

Hirdetés