2024.03.19, Kedd
Már végig lehet tekerni a Legbátrabb Város új kerékpárútjain
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Már végig lehet tekerni a Legbátrabb Város új kerékpárútjain

magyarepitok.hu

2021.06.23. 07:30 - Kolinek Nóra

A Penta munkájával 5 kilométer hosszú kerékpárút épült, és körforgalommal váltottak ki egy balesetveszélyes kereszteződést a Nógrád megyei városban.

Hirdetés

Elkészültek a balassagyarmati kerékpárutak, melynek kapcsán június közepén projektlátogatást tartottak a településen: a biciklisek ekkor vehették birtokba az új útvonalakat.

A Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Balassagyarmaton című projekt keretében a városi önkormányzat beruházásában 541,32 millió forint vissza nem térítendő támogatásból épültek kerékpárutak. A munkálatok 2021 januárjában kezdődtek, a kivitelezést a Penta Általános Építőipari Kft. végezte.

A képre kattintva geléria nyílik!


A projekt két részből állt össze:

Az egyik részben 4 kilométer hosszú kerékpárút létesült Balassagyarmat Szügy községgel szomszédos közigazgatási határától a balassagyarmati autóbusz pályaudvarig.

Az útvonal csatlakozik a szügyi, már meglévő kerékpárúthoz.

A második projektelem keretében részben a jelenlegi járda kiszélesítésével 1 kilométer hosszú új kerékpárút készült el az Ady Endre utca és a Kóvári utca kereszteződésétől a Nyugati Ipartelepig.

 

 

Körforgalom épült a korábbi veszélyes kereszteződés helyén

A balassagyarmati önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – konzorciumi partnerként – körforgalmi csomópontot létesített az Ady Endre utca és a Kóvári utca kereszteződésében, amely korábban balesetveszélyes gócpont volt.

A körforgalom kivitelezéséhez kapcsolódóan közműépítéseket végeztek, gondoskodtak a csapadékvíz elvezetésről, közvilágítási oszlopokat helyeztek át és újítottak meg, valamint kiépítették a csatlakozó járdát és kerékpárutat.

 

A projektlátogatás stílusosan kerékpározással zajlott le: az eseményen részt vett Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere, Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A résztvevők az Ipari Park bekötőúton, a kerékpárút végpontjánál pattantak nyeregbe, majd végigbicikliztek a kerékpárúton az új körforgalomig.

 

Galéria

ÚtépítésPenta Általános Építőipari Kft.kerékpárútBalassagyarmatNógrád megye

Hírlevél

Hirdetés