2024.04.20, Szombat
Rajtol a munka Újpest egyik fontos közlekedési folyosóján
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Rajtol a munka Újpest egyik fontos közlekedési folyosóján

magyarepitok.hu

2021.06.01. 12:02 - Hegedűs Gergely

A SWIETELSKY munkájával több csomópont is átépül, és bazaltbetonburkolat jön létre a nyomvályúsodás elkerülése érdekében.

Hirdetés

Jövő hétfőn átveszi a SWIETELSKY Magyarország Kft. a munkaterületet Budapesten a IV. kerületi Rózsa utcában – derül ki a BKK közleményéből. Az Újpest egyik meghatározó közlekedési elemének számító utcán a beruházásban a Munkásotthon utca és a Görgey Artúr út között a teljes burkolat megújul. Az érintett szakaszon bazaltbeton-burkolat épül, így megakadályozható a nyomvályú kialakulása.

A projekt egyik fontos hozadéka, hogy biztonságosabbá válik a Rózsa utca és az Árpád út csomópontja. Az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek, emellett átalakítják a Rózsa utca–Deák Ferenc utca–Závodszky Zoltán utca csomópontot is.

A bruttó 397 millió forintos fejlesztés további elemei:

  • LED-fényforrások alkalmazásával korszerűsítik a közvilágítást,
  • megújul a járdaburkolat,
  • az autóbusz-megállóhelyeken kicserélik az utasvárókat.

Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.


A társasházak előtt továbbra is megengedett a parkolás

A BKK felhívja a figyelmet, hogy a munkavégzés ideje alatt a Rózsa utca érintett szakaszán forgalomkorlátozás lesz, nem lehet majd gépjárművel parkolni. Ugyanakkor a társasházak előtti parkolókban továbbra is megengedett a parkolás. A gyalog közlekedők csak a lakóházak melletti járdákat használhatják.

Az első ütemben a kivitelező a Rózsa utca páratlan, Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet felőli oldalán kezdi meg a munkát.

Galéria

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.útfelújításÚjpestBKK

Hírlevél

Hirdetés