2024.03.19, Kedd
Többszámjegyű mellékút felújítását fejezte be a Strabag Szolnok megyében
Illusztráció (Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

Többszámjegyű mellékút felújítását fejezte be a Strabag Szolnok megyében

mti, magyarepitok.hu

2021.06.24. 16:12 - Szabó Ákos

Megújult a 46334-es jelű Tiszaföldvár-Homok vasútállomáshoz vezető út Tiszaföldvár belterületén levő 2,7 kilométeres teljes szakasza.

Hirdetés

Hazai forrásból újították fel a Magyar Közút Nzrt. beruházásában Szolnok megyei egyik mellékútját, a munkálatokat mintegy 403 millió forint bruttó értékben a Strabag-csoport cégeinek konzorciuma (Strabag Általános Építő Kft., Strabag Építő Kft., Strabag Szolnoki Aszfalt Kft.) végezte el a közbeszerzési adatok szerint.

 

A beruházás Szolnok megye déli részén valósult meg

A 2,7 kilométeres, burkolatfelújításon átesett útszakaszt csütörtökön adták át, az eseményen Kovács Péter, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója a fejlesztés részleteiről elmondta: a beruházás során a Tiszaföldvár - Homok vasútállomáshoz vezető út egy szakaszán a meglévő burkolat teljes felületén profilmarást végeztek a szakemberek. A burkolatmarást követően a pályaszerkezetre teljes pályaszélességben 7 centiméter vastagságban új kötőréteg és 4 centiméteren új kopóréteg készült. A felújított teljes belterületi szakaszon pedig egy méter széles stabilizált padka épült.

Megújult összesen hét autóbusz-megállóhely, amelyeket akadálymentesen lehet megközelíteni. A közintézmények - óvoda, iskola - vonzáskörzetében 30 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be. Továbbá új, tartós burkolatjeleket festettek fel és a KRESZ táblákat is kicserélték - sorolta.

A beruházás befejezését követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási idő is rövidül

- fűzte hozzá.

 

Az év végéig összesen háromezer kilométenyi út újul meg a Magyar Falu Programban

Gaal Gergely miniszteri biztos a projektet finanszírozó Magyar Falu Programról elmondta, annak négy fő pillére közé tartozik a falusi útalap. Az év végéig várhatóan 3 ezer kilométer út újul meg ennek a támogatásnak köszönhetően - számolt be, megjegyezve: eddig Jász-Nagykun-Szolnok megyében 6 milliárd forint értékben újultak meg utak és tovább folytatódnak a felújítások.

Az eseményen elhangzott még:

harminckilenc évet vártak a helyiek a Tiszaföldváron immár elkészült út felújítására, amelyen nagyon sokan közlekednek.

 

Nő a megyei útfelújításokra érkező uniós pénzek összege is

Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke pedig a következő európai uniós ciklus Jász-Nagykun-Szolnok megyét érintő forráselosztásáról elmondta: jelentős összeget szánnak a megye elmaradott úthálózatának újítására és ebben belterületi útszakaszok is lesznek. Az előző ciklushoz képest csaknem háromszor több forrás jut erre a célra – mutatott rá.

ÚtépítésStrabagTiszaföldvárMagyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújítás

Hírlevél

Hirdetés