2024.04.24, Szerda
Átadták a veszprémi északi iparterület közlekedését fejlesztő beruházást
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Átadták a veszprémi északi iparterület közlekedését fejlesztő beruházást

magyarepitok.hu

2021.06.04. 13:39 - Szabó Ákos

A megvalósult fejlesztéssel a túlterhelt Házgyári út, illetve a belvárosi útszakaszok tehermentesítése is megtörtént.

Hirdetés

Négy elemből álló közlekedésfejlesztési beruházássorozat utolsó elemének záróünnepségét tartották meg Veszprémben a negyedik ütem, a Pápai út fejlesztésének átadásakor: az uniós támogatással megvalósult teljes négyes beruházás az északi iparterület fejelsztésére szolgált. A négy részütem a

  • Henger utcai új útszakasz építése (ezt a Colas Út Zrt. és a Practical Kft konzorciuma végezte el, a részütem 2019-ben ért véget)
  • Kelet-nyugati közlekedési főtengely – I. szakasz (Pápai út - Kistó utca közötti szakasz) (szintén a Colas és a Practical munkájával, szintén 2019-ben lezárva)
  • Kistó utca burkolatrekonstrukciója (szintén a Colas és a Practical munkájával, 2020-ban készült el)
  • és a most átadott Pápai úti útépítés volt (ezt a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezte).

Ezzel az utolsó elem is megvalósult a „Északi iparterület közlekedésfejlesztése” című projekt keretében. A beruházás alapvető célja volt a város infrastruktúrájának fejlesztése, az autós és gyalogos forgalom biztonságosabbá, könnyebbé tétele.

A megvalósult fejlesztéssel a túlterhelt Házgyári út, illetve a belvárosi útszakaszok tehermentesítése is megtörtént, az útpályák burkolatai megújultak, így biztonságosabban közlekedhetnek a gyalogosok és a kerékpárosok is

- derül ki a város sajtóközleményéből.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával megvalósuló projekt összköltsége 3,3 milliárd forint volt, amelyhez 3,2 milliárd forint támogatást nyert el a pályázó önkormányzat.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

A helyszínen tartott átadón részt vettek Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester mellett Brányi Mária és Hegedűs Barbara alpolgármesterek, valamint Halmay Gábor és Bázsa Botond érintett önkormányzati képviselők is.

 

Szerves része lesz a teljes város közlekedésének

 

 

A polgármester kifejtette, a pénteki alkalom során átadott Pápai úti fejlesztés a nagyobb, egymással összekapcsolódó elemekből álló beruházásprogram részeként valósult meg, mely egy még tágabb, általános  veszprémi közlekedéfejlesztési koncepcióba illeszkedik bele.

Kiemelt feladat volt az északi iparterületen dolgozó több ezer munkavállaló napi közlekedését jobban tudják biztosítani

– derült ki szavaból. Említette még, hogy több száz fát és cserjét ültettek a térségben.

Galéria

ÚtépítésVeszprémColasPractical Kft.körforgalomútépítésStrabag

Hírlevél

Hirdetés