2024.03.19, Kedd
Vége a lezárásnak: elsejétől újra a közlekedőké a Hárosi híd az M0-áson
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Vége a lezárásnak: elsejétől újra a közlekedőké a Hárosi híd az M0-áson

magyarepitok.hu

2021.08.30. 10:35 - Szabó Ákos

A tanévkezdésre elvégezték a kivitelezők a szükséges munkát a nyári lezárás feloldásához.

Hirdetés

A terveknek megfelelően augusztus végére befejeződtek a Deák Ferenc híd északi hídjának teljes lezárásával járó javítási és megerősítési munkák. A közlekedők szeptember elsejétől ismét használhatják az átkelőt, az M1 felé vezető oldalon három sávon haladhat a forgalom – derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóközleményéből.

A projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a STR M0 Konzorcium munkájával valósul meg. A sarucserékhez szükséges műszaki dokumentációt a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. tervezte meg.

 

A tanévnyitás kulcsdátum a híd és szempontjából

A várhatóan karácsonyig tartó további munkálatok miatt újabb teljes lezárásra már nem, csak néhány órás eseti hétvégi forgalomkorlátozásokra lehet számítani - teszi hozzá közleményében az ITM.

A tanítási szünet végével a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei próbaterhelést követően augusztus 31-én délután kezdik meg a lezárás felszámolását. Szeptember 1-én hajnalban a halásztelki felhajtóval együtt nyitják meg ismét a Deák Ferenc híd északi hídját.

 

Külső szakértők tervei alapján, speciális megoldásokkal

Mint korábbi cikkeinkben a NIF információi alapján összefoglaltuk, a nyári forgalomkorlátozás elengedhetetlen volt, melynek során speciális precíziót igénylő munkálatokat végeztek. A munkák a Deák Ferenc híd északi hídja szerkezetén – amely három önálló, egyenként háromnyílású hídszerkezetből álló hídsorozat – és összesen tíz pillérén elvégzett külső szakértők bevonásával lezajlott vizsgálatsorozat alapján váltak lehetővé.

A technikai részletekről ebben az írásunkban olvashatnak részletesebben.

ÚtépítésM0-áshídépítéshídfelújításNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)BudapestStrabaggyorsforgalmi utakútépítésHalásztelek

Hírlevél

Hirdetés