2024.04.19, Péntek
Négysávosodik a 4-es főút Debrecen és Hajdúszoboszló közötti szakasza
Illusztráció

Négysávosodik a 4-es főút Debrecen és Hajdúszoboszló közötti szakasza

magyarepitok.hu

2022.01.10. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

A 4-es főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszát összesen 12,1 kilométeren bővítik.

Hirdetés

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette a 4. számú főút, Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakasz négynyomúsítás kiviteli terveiről szóló közbeszerzési eljárás eredményét. Az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. készítheti el a több mint 12 kilométer hosszú szakasz terveit – áll az uniós közbeszerzések pénteki értesítőjében.

A beruházás lezárása után Hajdúszoboszló gyorsforgalmi kapcsolatot nyer, miután Debrecen már korábban bekapcsolódott az M35-ös autópályának köszönhetően - ezen belül a 4-es főút Debrecen-Hajdúszoboszló szakasza közvetlen kapcsolatban van az M35-össel.

Különszintű csomópontok, kerékpárút és új út is épül

A 4-es főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszát összesen 12,1 kilométeren bővítik, emellett három különszintű csomópontot is kiépítenek. A fejlesztést Hajdúszoboszló elkerülő útjának keleti csomópontja (ez a 4-es főút és a 34121-es út csomópontja), valamint Debrecen István úti csomópontja között hajtják végre.

A tervek szerint a projekt tartalmaz továbbá

  • Hajdúszoboszló elkerülő úthoz csatlakozva, a 4. sz. főút - 34121 j. út csomópontjánál új körforgalom létesítését;
  • Ebes belterületén a Rákóczi utca és József Attila utca közötti meglévő útszakaszhoz csatlakozva (tervezetten a későbbi 48101. j. út) a József Attila utca és az Ady Endre utca közötti, megközelítőleg 1 km hosszúságú új nyomvonalú utat;
  • továbbá létesül két gyalogos és kerékpáros felüljáró, illetve bővítenek egy meglévő hidat;
  • mindezek mellett a Hajdúszoboszló-Ebes-Debrecen kerékpáros kapcsolat előkészítése is a feladatok közt szerepel a meglévő Hajdúszoboszló-Ebes kerékpárút figyelembevételével.
ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Uvaterv Zrt.4-es főútHajdúszoboszlóDebrecenútépítés

Hírlevél

Hirdetés