2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új körforgalom teszi biztonságosabbá Sümeg közlekedését
Főkép: Illusztrációs fotó/ Sümegi Vár és Várbirtok / Facebook További fotók: NIF Zrt.

Új körforgalom teszi biztonságosabbá Sümeg közlekedését

magyarepitok.hu. NIF Zrt.

2022.02.08. 13:53 - Kolinek Nóra

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló projekt hozzájárul a város idegenforgalmának fejlesztéséhez és a beruházások számának növeléséhez is.

Hirdetés

Megkezdődtek a 84-es főút – Tóth Tivadar utca – Fehérkő utca szintbeni csomópont körforgalmú csomóponttá átépítésének munkálatai – olvasható a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) keddi közleményében. A kivitelezést az Alpok Terra Kft. végzi nettó 435 millió forint értékben.

A 84-es főút a két alárendelt úttal (Tóth Tivadar utca és Fehérkő utca) alkot egy négyágú szintbeni csomópontot. A fejlesztés keretében a csomópont körforgalmú csomóponttá épül át.

A nyári időszakban kiemelten forgalmas, Sümeg városán áthaladó és azt kettéválasztó 84-es főút jelentős baleseti kockázatot hordoz magában, melyet a gyalogosközlekedés jelenléte tovább fokoz – olvasható a közleményben.

A csomópontban a gyalogos és kerékpáros közlekedés jelenleg nem megoldott, ezért a biztonságos átvezetés érdekében a körforgalom délkeleti ágán egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, valamint egy kerékpáros átvezetést is kialakítanak – a szükséges járda és kerékpárút kapcsolatokkal együtt.

Balról jobbra: Fenyvesi Zoltán, Veszprém megye 3. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselője, Végh László, Sümeg polgármestere , Dr. Navracsics Tibor, Veszprém megye 3. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje
Fotók: NIF Zrt.

 

A projekt hozzájárul az idegenforgalom fejlesztéséhez és a beruházások számának növeléséhez

A NIF tájékoztatása szerint a projekt keretében a jelenlegi közvilágítási hálózat átépítése is megtörténik, továbbá az érintett közművezetékek (így a hírközlés-, vízvezeték, szennyvíz-vezeték) kiváltására is sor kerül. A Fehérkő utca irányából, valamint a főútról érkező csapadékvíz elvezetése érdekében a csomóponton átvezetnek egy nagyátmérőjű csapadékcsatornát is, mely a Tóth Tivadar utcában meglévő nyílt árokba lesz bekötve.

A kivitelezés az előkészítő munkákkal vette kezdetét február elején. Következő lépésben a hírközlési vezetékek kiváltása érdekében megkezdődik a főút alatti irányított fúrás. A lőszermentesítés már befejeződött.

Dr. Navracsics Tibor, Veszprém megye 3. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: „A 84-es főút vonatkozásában végbemenő infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően a közlekedés biztonságosabbá válik az átutazó forgalom számára, a város vonzó turista úti céllá válhat, és javul az itt élők életminősége.”

Végh László, Sümeg polgármestere kiemelte: „A fejlesztés megkönnyíti, és biztonságosabbá teszi a közeledést nem csak a helyieknek, hanem az átmenő forgalom számára is. Különösen érezhető ez a megnövekedett forgalom az idegenforgalmi főszezonban. A beruházás tovább segíti a város idegenforgalmát és a beruházások számának növelését.”

 

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Sümeg84-es útAlpok Terra Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés