2024.03.29, Péntek
Elkerülő és észak-déli összekötő út is épül ehhez a nógrádi városhoz
Illusztráció - Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Elkerülő és észak-déli összekötő út is épül ehhez a nógrádi városhoz

magyarepitok.hu

2022.03.29. 13:48 - Hegedűs Gergely

A Colas és a HE-DO kivitelezésében közel 4,5 kilométernyi út jön létre új nyomvonalon.

Hirdetés

Március 29-én megtartották a 23-as főút fejlesztésével elkészülő Bátonyterenye-Kisterenye elkerülő út nyitó sajtótájékoztatóját. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 14,2 milliárd forintos beruházását a Colas Út Építőipari Zrt és a HE-DO Építő Zrt. konzorciuma kivitelezi.

A NIF projektről kiadott közleménye szerint a 23-as főút Bátonyterenyét és övezetét érintő beruházása három fontos részből tevődik össze.

  • Első részét képezi a főút városon átvezető 2,26 km hosszú átkelési szakaszának felújítása. Az érintett szakasz három szintbeni csomópont, két műtárgy, 19 m támfal és 347 m hosszú kerékpárút építését is tartalmazza.
  • A beruházás második eleme a 2,3 km hosszú Bátonyterenyét elkerülő út megépítése.
  • A beruházás harmadik eleme Bátonyterenye észak-déli irányú összekötő útjának megépítéseEz az összesen 2,19 km-es szakasz kétsávos összekötő útként épül meg, és keresztezi az új elkerülőt.

Egy több ütemű beruházás-sorozat első eleme az elkerülő megépítése

A projektindító eseményen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, Bátonyterenye irányából a 23-as és 25-ös főutak fejlesztésével kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik az eljutást Ózdon át Miskolcig és a szlovák határig. "E több ütemben tervezett beruházás-sorozat első eleme a Bátonyterenye elkerülő megépítése" - emlékeztetett a nagyszabású projektre a politikus, amelynek részleteiről itt írtunk.

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója hozzátette, a vállalkozási szerződés hatályba lépését és az áprilisi – májusi munkaterület átadást követően a kivitelezés első lépései a lőszermentesítéssel és előkészítő munkákkal kezdődnek majd meg. Hozzátette, megtörténtek a régészeti próbafeltárások, melyek mintegy 24 ezer négyzetméternyi terület régészeti bontását teszik szükségessé a kivitelezéssel párhuzamosan. "A tereprendezés után a munkálatok várhatóan töltésalapozással és töltés építéssel folytatódnak” - jelezte az igazgató.

ÚtépítésútfelújításBátonyterenyeNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ColasHE-DO

Hírlevél

Hirdetés