2024.03.19, Kedd
Fontos csomópont kap jelzőlámpás kereszteződést Egerben
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Fontos csomópont kap jelzőlámpás kereszteződést Egerben

magyarepitok.hu

2022.03.10. 16:48 - Hegedűs Gergely

A HE-DO által kivitelezett projektben a Bogács felé vezető útvonal csomópontja 360 méter hosszon átépül, és új gyalogátkelőkkel is gazdagodik.

Hirdetés

Egerben március 10-én nyitó sajtótájékoztatót tartottak az Eger egyik kulcsfontosságú kereszteződését átépítő projektről. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházása kivitelezését a HE-DO Építő Zrt. végzi nettó 472 millió forint értékben.

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu


A projektben a 2504-es jelű, Eger – Bogács összekötő út (Vécseyvölgy utca) és a Gárdonyi utca csomópontja újul meg, amely a város egyik forgalmas és balesetveszélyes csomópontjának számít, ráadásként egy vasúti átkelő is kapcsolódik hozzá. A március 16-án kezdődő munkálatok során a Várállomás közelében fekvő csomópontot jelzőlámpás kereszteződéssé alakítják át.

A projekt keretében a csomópont 360 méter hosszon átépül. A gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a csomópont környéken összesen hat helyszínen, a Vécseyvölgy u., Gárdonyi Géza u. és Zoltay István u. csomópontjában négy, a Vécsey Sándor u. és a Dézsmaház u. kereszteződésében két gyalogátkelőhelyet alakítanak ki.


Augusztus végéig a jelentős forgalomkorlátozással járó munkákat be akarják fejezni

A projektindító eseményen Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára úgy fogalmazott, hogy a csomópont átépítése az egriek ezreinek életét könnyíti majd meg. "Javul a közlekedésbiztonság, csökken a torlódás, a környék összességében élhetőbbé, könnyebben megközelíthetővé, korszerűbbé válik" - mutatott rá.

Nagy Róbert Attila, a NIF Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a projektben három ponton a gépjárművek forgalomszabályozására is lámpákat helyeznek el: a Vécseyvölgy út felől, a Szarvas tér felől, illetve a Vécsey Sándor utca felől érkezők közlekedését segítik majd a jelzőlámpák. 

Hozzátette, az átépítés jelentős forgalmirend-változásokkal jár majd. Első ütemben 2022. március 16. és április 29. közötti a Gárdonyi Géza utcát teljes szélességében lezárják a Vécseyvölgy u. és Egri csillagok u. között. "A cél az, hogy augusztus végéig a jelentős forgalomkorlátozással járó munkákat be tudják fejezni, tekintettel az iskolakezdésre" - húzta alá a vezérigazgató.

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)HE-DOEgerútfelújításcsomópont

Hírlevél

Hirdetés