2024.03.28, Csütörtök
Nagyot lépett előre Martfű ezzel a beruházással
Illusztráció - magyarepitok.hu

Nagyot lépett előre Martfű ezzel a beruházással

mti

2022.03.22. 15:07 - Hegedűs Gergely

Az útszakaszon több helyen talajkezelést végeztek, számos helyen új alapréteget építettek be a Duna Aszfalt szakemberei.

Hirdetés

Március 21-én átadták a 4627-es, Öcsöd-Martfű összekötő út mintegy 4,5 kilométeres, Mezőhék és Martfű közötti külterületi szakaszát. A Magyar Közút Nzrt. beruházását a Magyar falu program keretében a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezte.


Több helyen talajkezelést is végeztek

Az átadón Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója közölte, a most átadott útszakasz 775 millió forintos hazai forrásából újult meg. Tájékoztatása szerint az útszakaszon a marás után az út szélein több helyen talajkezelést végeztek, számos helyen új alapréteget építettek be a szakemberek. Mindezeken túl a teljes szakaszon új kötő- és kopóréteget terítettek le, továbbá új padkát alakítottak ki. „A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, valamint új KRESZ-táblákat helyeztek ki” - tette hozzá.

Elmondása szerint 2021-ben Jász-Nagykun-Szolnok megyében csaknem 50 kilométer szakaszon mintegy 7 milliárd forint értékű felújítás történt. Idén csaknem 20 milliárd forintból mintegy 80 kilométeren várható felújítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 1458 kilométer hosszú megyei úthálózatán.


Számos útfelújítás érinti a térséget

Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a TOP Plusz rendszeréből a választókerületet több sikeres projekt is érinti:

  • a Törökszentmiklós és Tiszatenyő közötti szakasz 4 kilométeren,
  • a Tiszakürt és Csépa közötti szakasz 1,3 kilométeren,
  • a Martfű-Cserkeszőlő szakasz pedig 4,6 kilométeren fog megújulni;
  • Mezőtúron 1,7 kilométeres szakasz fog megújulni.

Üdvözölte, hogy megkezdődött a 46-os út felújítása is az M4-es lehajtójától Mezőtúr határáig, a belterületet is érintve.

Az eseményen a Miniszterelnökség helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítéséért felelős miniszteri biztosa is részt vett. Gaal Gergely beszámolt arról, a nemzeti kormány 2019-ben indította el a Magyar falu programot, annak egyik pilléreként a falusi útalapot. Eddig több mint 3000 kilométer út újult, illetve épült meg csak a falusi útalap keretében, idén további 1500 kilométer út felújítása történik meg a tervek szerint.

ÚtépítésMartfűÖcsöd

Hírlevél

Hirdetés