2024.04.18, Csütörtök
Átfogó fejlesztést kap Sopron közút-, ivóvíz- és közműhálózata
Illusztrációs fotó: magyarepitok.hu

Átfogó fejlesztést kap Sopron közút-, ivóvíz- és közműhálózata

magyarepitok.hu, TED

2022.04.24. 10:00 - Kolinek Nóra

A STRABAG végezheti el a város közúthálózatának, a csatornarendszerének, a közmű-és ivóvízhálózatának korszerűsítését.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent a Sopron területén lévő közúthálózat, közlekedési létesítmények és a hozzájuk tartozó csatornarendszer, közműhálózat, ivóvízhálózat fenntartásáról és fejlesztéséről, valamint parképítési munkákról szóló eljárás eredménye. A nettó 1,26 milliárd forint értékű feladatokat a STRABAG Általános Építő Kft. végezheti el.

A közbeszerzés hét részből áll. Az első rész utak, hidak, lépcsők, járdák felújítását, javítását tartalmazza. A következő részben fejlesztik az ivóvízhálózat hatékonyságát, a Harka vízellátó távvezeték bővítésével. A kiírás szerint a fejlesztést az indokolja, hogy a lakosságszám emelkedésével a község vízfogyasztása, ezen belül elsősorban a nyári csúcsfogyasztása jelentősen nőtt, és a Várisi út és a község közötti távvezeték keresztmetszete az esti csúcsidőszakban szűknek bizonyul.

A soproni ivóvízhálózat hatékonyságának növelése érdekében a harmadik részben bővítik a Sopron, Villa sor-Lajta köz vízvezetéket is. A következő rész Sopron külterületén az új iparterület és Inkubátorház megközelítő útja és kapcsolódó létesítményeinek út- és vízépítési, valamint forgalomtechnikai munkáit tartalmazza.

A város déli határában lévő területeken a jövőben ipari park kialakítását tervezik, melyekhez nélkülözhetetlen a terület ívóvíz hálózat-, gravitációs szennyvízcsatorna és nyomott szennyvízcsatorna rendszer kiépítése. Ezek megvalósítását tartalmazza a projekt utolsó három része.

ÚtépítésStrabagSoproncsatornaépítésszennyvízivóvízvízvezeték

Hírlevél

Hirdetés