2024.03.19, Kedd
Ezzel a fejlesztéssel megszűnhetnek a dugók a fővárosi agglomeráció egy újabb útszakaszán

Ezzel a fejlesztéssel megszűnhetnek a dugók a fővárosi agglomeráció egy újabb útszakaszán

magyarepitok.hu

2022.05.20. 15:39 - Szabó Ákos

A Speciálterv készíti elő Dunakesziben a 2-es főút és három körforgalom fejlesztését.

Hirdetés

A fővárosi agglomeráció szinte minden településén nagy az igény a különböző infrastruktúra-fejlesztésekre, az úthálózatot fejlesztő cikkek iránt pedig kiemelkedően nagy az érdeklődés a magyarepitok.hu-n is.

Most is egy ilyen beruházásról tudunk beszámolni: Dunakeszi torlódásairól hírhedt útszakaszán, a 2-es főút Szent István utca és Pallagiutca közötti részen indított fejlesztési projektet a NIF Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt., illetve külön alprojektként a város Auchan áruháza közelében is dolgozhatnak majd egy körforgalmon.

Az uniós közbeszerzési értesítő közleménye szerint kiválasztották a legjobb ajánlattevőt a szükséges engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére, valamint a szükséges engedélyek megszerzésére. Ez a Speciálterv Kft., akik mintegy 140 millió forint értékben dolgothatnak több különböző tervezési és ehhez kapcsoldó feladaton.

 

A térképen mind a két fejlesztési terület látható

 

Dunakeszi két külön pontja is fellélegezhet

A leírás szerint

  • két meglévő körforgalmú csomópont (a Szent István utcai és a Pallag utcai) és a két csomópont között meglévő 2x1 forgalmi sávos 2-es főút megközelítőleg 1km-es szakaszát,
  • illetve az M0-s autóút dunakeszi Auchan csomópont keleti körforgalmát is fejlesztik.

A projektre a győztes Speciálterven kívül még a fővárosi Constreal Kft., a szintén budapesti Via Futura Kft., illetve a kecskeméti Vonalvezető Kft. is pályázott.

ÚtépítésSpeciálterv Építőmérnöki Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)útépítéskörforgalomDunakeszi

Hírlevél

Hirdetés