2024.07.23, Kedd

Hirdetés

Magyar cég bővítette építőipari gyártókapacitását Vas vármegyében
Rabacsa Metaltechnik/Facebook

Magyar cég bővítette építőipari gyártókapacitását Vas vármegyében

mti

2024.07.02. 12:00 - Szabó Ákos

Háremezer négyzetméterrel növelte gyártóterületét a Rabacsa Metaltechnik.

Hirdetés

Több mint 406 millió forintos uniós pályázati támogatásból fejlesztette gyártási kapacitását a fémmegmunkálással foglalkozó, szentgotthárdi székhelyű Rabacsa Metalltechnik Kft.

Racker Balázs ügyvezető közölte: a GINOP Plusz pályázaton, a Széchenyi Terv Plusz program részeként megvalósult fejlesztésnek köszönhetően

  • háromezer négyzetméterrel bővítették gyártócsarnokukat,
  • illetve lézerhegesztő gépeket és csiszológépeket,
  • valamint korszerű mérőműszereket szereztek be.

Hozzáfűzte:

a lézerhegesztő gép beszerzésével a teljes gyártási folyamat automatizálttá vált; az új gépek telepítésével és az üzemcsarnok felépítésével, a termelési kapacitásaik bővítésével a megnövekedett exportigényeknek kívánnak megfelelni.

 

Alkatrészek, csövek, fémszerkezetek gyártását végzik

Az ügyvezető ismertetése szerint a Rabacsa Kft-t családi vállalkozásként 1998-ban alapították, 2018-ban vásároltak meg egy több mint tíz hektáros területet Szentgotthárdon, ahol egy év alatt építették fel üzemüket és kezdték meg a gyártást.

A szentgotthárdi gyáregységben fémmegmunkálással méretre vágott lemezek, csövek és komplex alkatrészek előállításával foglalkoznak, alsószölnöki üzemükben pedig az építőipar számára egyedi kovácsoltvas, rozsdamentes acél, alumínium és Corten-acél termékek, illetve fémszerkezetek gyártása zajlik.

 

Tovább folytatják az építkezést

Racker Balázs azt is közölte: terveik között szerepel forgácsolási részlegünk kapacitásbővítő fejlesztése, újabb modern mérő és ellenőrző berendezések beszerzése, egy új automatizált felületkezelő üzemcsarnok építése, valamint egy olyan 1,2 megawattos (MW) napelem rendszer telepítése az üzem tetőszerkezete amely 2,4 megawatt akkumulátoros tárolókapacitással is rendelkezik.

A Rabacsa Metalltechnik Kft. 82 embert foglalkoztat, termékeiket az építőipar, a fémipar, a bútoripar, a megújulóenergia-ipar, a gyógyszer- orvosi gépek és eszközök, valamint a közúti gépjárműipar, vasúttechnika területén értékesítik. A cég közlése szerint a Rabacsa Kft. 2023-ban 2 milliárd forintos árbevétel mellett 62,2 millió forint adózott eredményt ért el. Idén 2,8 milliárd forint árbevételt és 500 millió forint adózott eredményt terveznek.

Mi épül?SzentgotthárdRabacsa Metaltechnik Kft.Alsószölnök

Hírlevél

Hirdetés