2024.07.24, Szerda

Hirdetés

Háromrészes útfelújítási csomag Szegeden: így halad a munka
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Háromrészes útfelújítási csomag Szegeden: így halad a munka

mti, magyarepitok.hu

2022.05.08. 10:00 - Szabó Ákos

A Strabag, a Colas és a Norbo-Ép összesen mintegy 1,3 milliárd forintból fejleszti a város útjait.

Hirdetés

Uniós támogatással több belterületi gazdasági utat is felújítottak Szegeden. Az 1,271 milliárd forintból megvalósuló beruházások célja, hogy segítsék a város ipari területein működő vállalkozásokat és vonzóvá tegyék a települést újabb cégek számára - derül ki a megyeszékhely tájékoztatásából és a közbeszerzési adatokból.

A szegedi önkormányzat közleménye beszámol:

a projekt első elemeként elkészült a Dorozsmai úti jelzőlámpás csomópont a Kollégiumi út és a Házgyári út találkozásánál,

valamint megtörtént a Házgyári út rekonstrukciója is csaknem 600 méteren. A Dorozsmai úton átépítették a buszmegállókat, a rossz állapotú vasúti átjárót, a Házgyári úton elkészült a hiányzó járda és a közvilágítás. A kivitelezési munkálatokat a szegedi Norbo-Ép Kft. végezte el.

 

A beruházással érintett terület

 

A beruházás második eleme is lezárult:

  • a Vágány utca,
  • a Tűzoltó utca,
  • a Vásár utca,
  • illetve a Cserje sor felújítása és hiányzó útburkolata készült el.

Összesen mintegy 1,5 kilométer aszfaltos út újult meg, ebből 460 méter hosszon új útalap is épült, és 1703 méteren új járda készült, kiépítették a közvilágítást, kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki, s felújítottak egy buszmegállópárt. Itt a kivitelező a Strabag Építőipari Zrt. volt.

 

A harmadik ütem az év végére készül el

A projekt harmadik ütemeként az év végére készül el a Városgazda utca felújítása a Bajai úttól a Kereskedő közig. Az utcát 376 méter hosszan és 7 méter szélesen újraaszfaltozzák, egy 181 méteres szakaszát pedig szilárd burkolattal látják el. A buszközlekedésre alkalmassá tett utca Kereskedő köz felőli végén körforgalmat alakítanak ki. A munkálatokat a Colas Út Építőipari Zrt. végzi.

A szegedi önkormányzat emlékeztetett, hogy a gazdaságfejlesztést szolgáló útfelújítások részeként korszerűsítették tavaly Szegeden a Kollégiumi utat 832 millió forintból: a területre azóta több cég is beköltözött.

A belterületi gazdasági utakat érintő, tavaly indult projekt 112 hektár ipari, gazdasági és fejlesztésre váró terület közlekedési kapcsolatait javítja. Ezen a területen mintegy 150 cégnél több ezer munkavállaló dolgozik.

ÚtépítésStrabagColasSzegedNorbó-Ép Kft.útépítésútfelújításépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés